Nov 20, 2009

::Anak::

Posted by ::@M@L:: at 12:44 AM
huu..entri ni meruntun jiwa sikit..jiwa saye la..
siapa yg tak nak anak..btol tak??kalo sebelum kawen sekali pun ramai yg cakap..'nnt aku nak anak banyak ni..banyak tu..'..nampak baju comel2 je..'nnt aku nak bg anak aku pakai baju mcm ni..comel..'..tu sebelum kawen..kalo selepas dah kawen..lg la rase nak anak..same je la mcm saye..

dah dekat 6 bulan saye kawen..tp masih belum ade sebarang tanda untuk berbadan dua..ye..percayalah..saye mmg sentiasa berusaha..bukan saye je..incik suami pun sama..tapi..bile ALLAH ckp belum sampai masanye..ape boleh saye buat..rezeki tu kan dr DIA..

ye..saye mengaku saye sedih bile tgk kawan2 lain dh ada anak..tgh mengandung..baru melahirkan dan sewaktu dengannya...tp ape yg mampu saye buat...apalah kuasa saye nak satukan sperma tu dengan ovum..huhu..saye xberkuasa..ALLAH yang berkuasa..sepanjang empat bulan selepas saye bersuami ni jugak la saye selalu berdebar menunggu p****d saye..dan bile tibe masa saye angkat bendera putih..saye akan stress dan menangis..hukhuk..dan masa2 mcm ni la incik suami akan tenangkan saye..tp semakin dia tenangkan..semakin beria air mata saye kuar..hurm~apakan daya..

saye rase org yang xmengalami benda ni (lambat dpt anak) xkan faham ape yg kami rase..dan org2 yg macam ni jugak la yg akan selalu tanye 'amal bila lg nak berisi'..'ko xpayah la plan2'...'ko xpayah la honeymoon lama2'...xpun selalu mengajukan soalan yang bersifat keji bagi saye seolah2 saye xnak anak..'ko plan ke?'..mmg saye rasa mcm ringan je tangan saye ni nak hinggap ke pipi org tu..tp..ALLAH bagi saye kesabaran yang kuat..saye senyum walaupun hati saye menangis..

sudah2 la tanye saye soalan tu..kalo ade berita gembira..saye pasti bgtau..bende yg baik xkan saye nak sorok..kadang2..soalan tu diajukan selang beberapa hari je...bodohkah ada masalah ke org yg bertanya tu?ape dia kisah dengan anak saye..kalo saye pregnant,die nak anta saye g hospital ke kalo saye sakit..atau die nak tolong saye buat semua keje saye..kalo ye..saye xkisah tiap2 ari die nak tanye pun...

sorg kwn saye after 8 years baru dapat baby..sangat tabah akak ni..huhu..dan die selalu pesan pada saye..jgn stress..enjoy this honeymoon time with your hubby..sbb kata die..saat ni la kite rasa mcm tgh bercinta..bile dh ade baby..kite atau lebih tepat lg suami akan kisahkan baby je..ye..saye tau..die dulu pun sedih mcm saye..tp sedikit sebanyak saye pegang kata2 die sbb die ade pengalaman menanti tu..

untuk sesiapa yang baca entri ni..tolonglah doakan saye cepat dapat baby..

~semoga ALLAH sentiasa permudahkan usaha dan ikhtiar kami..semoga ALLAH hadiahkan kami dengan zuriat yang soleh yang sentiasa diberkatiNYA dunia dan akhirat~

1 comments:

A.D.Z.I.E.M on November 20, 2009 at 4:44 AM said...

huhuhu.. kak amal.. sabar la... rezeki ade dimana2... mungkin rezeki kak amal lambat lg.. or mebi Allah nk kasik terus kembar kan... keep on berusaha ye kak.. and jangan lupe bgtau zimah jugak tau bile dh berisi.. hehe.. muaah2 kamu.... jangan mengeluh.. Allah dh rancang segala2nya utk kita... insyaAllah...

Post a Comment

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez