Jun 28, 2010

::Alkisah::

Posted by ::@M@L:: at 1:20 AM 0 comments Links to this post
Kisah 1

Khamis lepas g Klinik Dr Jameaton..niat di hati nak buat scan 4D dan nak ambik HB...sebab masa g check up kat Kedah,doc tu tak wat HB..kebetulan malam tu tak ramai patient..jadi cepat la boleh masuk jumpa dengan doc..
mula-mula doc ambik darah dulu..haishh..nasib tak sakit..ok..saye memang penakut darah..huhu
then saye bagitau doc nak buat 4D scan..doc cakap ok..tapi doc bgtau dalam banyak2 jenis ultrasound..2D is more better sebab details..kalau 3D and 4D just nak tengok baby mcm bentuk manusia je..tapi doc cakap xpe..buat 2D dulu then try wat 4D..=)
tapi..saye xnampak pun baby saye dalam bentuk 4D..sebabnye muka baby facing uri..baby pun duduk cukup2 je dengan air ketuban..hikhik..memang xpandang langsung ibu dia..patut la perut saye kecik je..sebab air ketuban tak banyak..
masa doc tengah scan tu..tiba-tiba baby kick doc punye alat scan tu..hikhik..tekejut doc...pandai ye baby ibu buat orang terkejut..=)
walaupun keciwa xdapat tengok baby in 4D..tapi saye tetap seronok sebab alhamdulillah baby sihat..tak sangka disebalik perut yang kecik ada baby yang dh besar kat dalam =)

Kisah 2

Saye MC arini..kenapa MC??sebab saye sakit-sakit badan..tak dapat rehat yang cukup..huhu..tapi bukan kisah tu yang nak dikisahkan..
alkisahnye..jumaat lepas..PK HEM bagitau saye..anak murid kelas saye ponteng..hukhuk..patut la dah banyak hari tak datang...dalam hati saye cakap..'tak habis-habis buat masalah untuk cikgu..lepas sorang..sorang..'PK HEM dan GB dah jumpa budak-budak tu lepas sorang informer call bgtau dia simpankan beg budak-budak ni..malangnye talian terputus..aiseh...masa PK jumpa diorang..diorg terus lari..lepas tu dah tak dapat dikesan..aisehh
dan disebabkan saye kurang sihat arini..saye pun keluar la ke klinik..masa nak g klinik..saye nampak anak murid saye tu...tapi..saye xboleh nak hentikan kereta dan sememangnya kalau saye berenti budak-budak ni akan lari..huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
dengan rasa penuh tanggungjawab..saye round sekali lagi...malangnya dah tak jumpa....hukhuk

nota kaki::mungkin ada hikmah disebalik dugaan yang ALLAH beri...

Jun 21, 2010

::Durian::

Posted by ::@M@L:: at 1:26 AM 0 comments Links to this post
okeh..
saye dah bercuti seminggu dikampung halaman terchinta..cewahh..KEDAH la..mane lagi kan..hikhik
saye balik dengan izin suami ye..jadi kami membujang sekejap seminggu..syok jugak..baru rindu lebih ckit..heeeee..

syok bile dapat balik kampung...sebab ape??sebab boleh makan sedap2...sedap ke??ye la..sedap..=)
sampai2 je rumah tok..dengan bersusah payah dan mulut xberenti2 cakap 'aku xlarat la...' dapat jugak tok belah buah cempedak..sebab cucu yang satu ni masuk2 je dah terbau buah cempedak dan berkata 'sedapnya cempedakkkkkkkkkk'....start petang tu sampai la 4 ari berturut2 makan cempedak goreng..sedap wehhh..

esoknye...bangun pagi makan2....siap2...pegi beli TV baru untuk tok..sian tok..ada 2 tv..dua-dua rosak..camne nak tengok akademi al-quran kan..=)..so..kami pun menjalankan misi mencari TV..last2 jumpe TV LCD untuk tok..aiseh..siap ada ASTRO...boleh la tok tengok imam muda ye..

lusa pulak misi menziarah orang sakit..mula2 rumah makjang..lepas tu rumah pak id plak..disebabkan saye balik kali ni spesel ckit sebab bawak org dalam perut..jadi ape2 pun kakngah diutamakan ye..durian yang xberapa saye makan tu pun saye makan...

pantang sebut nak makan..mesti dapat..last2 saye jugak yang terbongkang bagai perut nak pecah..huhu..

yang paling saye xsuke masa check up 6 months..aduhai..letih tengok klinik kat kedah..tulis rumah bersalin..sekali saye ckp nak buat regular check up..boleh pulak bgtau doc ada sorg je..klinik besar bagai ada doc sorg je ke cik misi??at last g klinik biasa je la..alhamdulillah..baby makin aktif quickening...syiok~alhamdulillah

Jun 11, 2010

::Emosi::

Posted by ::@M@L:: at 2:17 AM 0 comments Links to this post
hikhik..ada ape dengan tajuk tu??

tetiba terfikir nak tulis tentang emosi..orang cakap ibu mengandung sensitif..ye ke??
ye la tu kot..sebab tu la agaknye saye cepat tensen ngan anak murid atau tetibe rasa sedih bile incik suami tegur atau cakap ape2 yang saye rasa tak kena..walaupun pada hakikatnye benda yang ditegur tu biasa2 je..hukhuk..

ye..bila dalam situasi macam ni...cepat-cepat saye kene fikir balik dan tegur diri agar kuat jangan terlampau sensitif..dengan sape-sape je la..kawan-kawan sekalipun..

dan kadang-kadang saye fikir lebih baik ape yang saye ada saye simpan sorang-sorang supaya kata-kata orang tak menyinggung perasaan saye =)..maksudnye saye cuba jaga hati saye bukan hati orang la macam ni kan..

ok..cukup..

baby dah makin aktif dalam perut ibu..ada sekali tu..saye baring-baring lepas solat zohor..saye sembang ngan baby..bile saye cakap..saye mintak respond baby..baby pun gerak2...ada sekali tu baby saje bagi saye rasa lutut atau siku dia agaknye..keras je betul-betul tengah pusat..hikhik..cute je anak ibu ye..

dan satu malam yang hening..tetibe saye menangis teresak-esak..sampai incik suami cuak..lagi dia tanya kenapa..lagi kuat saye nangis..huhu..rupanye saye rindukan ARWAH ABAH~al-Fatihah

Jun 6, 2010

::Taming sari::

Posted by ::@M@L:: at 6:18 PM 0 comments Links to this post

okeh..kali ni nak cerita jalan-jalan cari makan..eh..makan je diingatnye ehh..hikhik
sabtu baru2 ni membusykan diri dengan incik suami ke melaka..sebelum tu sempat lg singgah kl jap..lepas soping ckit2..terus bergerak ke MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH..cewahhh...why??kenapa ke MELAKA??ape yang ade kat sane??

okeh..saye pergi melaka sebab ada kenduri..kawan saye telah mengkahwinkan dirinye dengan jejaka pujaan hati...TAHNIAH DAYAHH!!!ketara sangat gelabahnye tu puan dayah..hikhik...

tak tau la kenduri ni sampingan ke atau jalan2 kat melaka yang sampingan..heeeeee =)
lepas kenduri tunggu puan nonie jap sebab dia dh sesat di jalan yang benar~haihhh...sabau aje la non..kite jupe orang wat MAP tu kite suruh dia blanje makan...

lepas masing-masing dah kenyang...kami pun bergerak ke MENARA TAMING SARI...ape yang ade kat sini??syok sangat ke??boleh la....tiket mahal la hencek..naik 10 minit je..lenkali murahkan ckit boleh tak??habis duit saye sebabkan menara awak tu..tapi xpe la..alang-alang dah sampai..naik je la..kang kalo tunggu LAIN KALI...bile la pulak kan...

masa bende alah ni nak naik sambil pusing2 tu..gayat la jugak..tapi bila dah kat atas..ok je..=) takde la gayat mane sangat..cewahhh...yang bestnye bile tengok Khalis anak puan nonie tak kebil-kebil mata masa menara tu naik..teruja ehh khalis??

ok..lepas dah menghabiskan duit+menggayatkan diri...saye dan incik suami pun meneruskan perjalanan kami ke ALAI....ada ape pulak dengan alai??kat alai ni ade ikan bakar..nape tak gi UMBAI??tah la..sebab incik suami nak try gi RESTORAN ALAAAA......KASSIMMMM...restoran ikan bakar ye...dengan semangat berkobar-kobar dan perut yang dh berkeroncong...kami pun pilih la ikan siakap+kupang je..hahahah..sebab ape??kalau banyak-banyak kang tak habis pulak kan..dah dua orang je...lagi satu sebab ikan siakap semua gedabak besau...takde yang kecik ke tokei??

dah excited nak makan...lambat la plak servisnye..haihh..keciwa btol...dah la lapar...lambat plak..dah tu..bile dapat je lauknye..mintak sudu sampai ke sudah tak dapat...apadaaaaaa....nasib saye lapar..kalau takk....haishhhh...pastu mamat yang konon nak gi ambik sudu tu bile lalu boleh pulak wat muka selamba tak bersalah..geram sungguh!!last-last saye gune kulit kupang tu buat sudu untuk cedok kuah..hahaha..habis kreatif ok=)

dah2..jom tengok gamba yang takde la hebat mane..hikhik



ohh..ni gambar sampingan..ni bukan ke melaka ye..ni ke klang..hikhik

kami kedekut..xnak kene tol..jadi lalu jalan nilai..hahahah

dah lalu pekan nilai..kene la lalu Labu untuk ke Seremban..okeh..bukan kedekut..nak elak jammed kat seremban sebenarnye

dengan raja sehari..tengok dayah tu..xsenyum pulak..gelabah la tu...heeee

yeay!!sampai taming sari~

puas pujuk khalis tengok camera..tapi lebih tertarik pada aunty amal~hikhik

ish..xnak tengok pulak khalis ni..xpe la..aunty amal je sengih...tapi lepas je gamba ni disnap..terus khalis senyum menggoda..hahah

beratur ye nak naik~disiplin pleaseee

di awana biru..ecehh..

ok2..posing dulu sebelum balik bagi memuaskan hati kawan2 yang tanye..'mana gambar terbaru ko amal??'


 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez