May 31, 2010

::1st Anniversary::

Posted by ::@M@L:: at 2:19 AM 0 comments Links to this post
mood::jiwang2 sikit =)

HAPPY 1st ANNIVERSARY TO
MOHD ZARIFF ZAHARI & AMAL BAHIRAH SHARIFFUDDIN

dah setahun berlalu lepas papa pegang tangan arwah abah then lafaz
'aku terima nikahnya Amal Bahirah Binti Shariffuddin dengan mas kawinnya 1 ribu ringgit tunaiiiiiii...'

dah setahun kita tinggal dalam rumah yang sama

dah setahun kita makan sama2 walaupun meja makan kita meja jepun kecik yang bape puluh ringgit tu je

dah setahun kita kita tidur sekatil

dah setahun bangun pagi nampak muka papa dekat sebelah ibu

dah setahun ibu nampak perut papa makin muncit tapi kiut

dah setahun sebelum tido ibu cium papa sambil cakap 'Gudnite'

dah setahun kita cuba dapatkan hidup yang lebih baik

dah setahun ibu dengan papa kawin kan??macam baru semalam je ibu jadi isteri papa~

THANKS PAPA for the happiness and ibu already get the BEST EVER PRESENT AND ASSET FROM U..it's our Baby~

ape yang ibu nak..

papa sentiasa doakan kesihatan kita yang baik ni berpanjangan

papa sentiasa doakan kasih sayang kita makin hari makin bertambah

papa sentiasa doakan ibu kuat untuk baby dan baby kuat untuk ibu

papa sentiasa doakan keberkatan hidup kita walau apa pun yang kita buat

papa sentiasa doakan diri kita dirahmati ALLAH

papa sentiasa doakan kebahagiaan kita kekal abadi

sebab...ibu pun sentiasa doakan benda yang sama =)




IBU SAYANG PAPA SAMPAI AKHIR HAYAT IBU~InsyaALLAH

May 27, 2010

::First Baby Shirt::

Posted by ::@M@L:: at 8:58 PM 0 comments Links to this post
Semalam saye ajak incik suami makan kerang bakar...petang tu g old town white coffe kat JJ equine ni je..pekena roti bakar...

incik suami tanye..nak makan kerang bakar kat mane..saye cakap tak kisah kat mane2 asalkan kerang bakar..hahah..bukan ngidam ye..memang saye suke makan kerang...

lepas maghrib..kami pun keluar g bangi..makan kat restoran RIMBUN...memang dah tau situ ada kerang bakar...disebabkan kenyang makan roti bakar..jadi kami order kerang bakar+steak (share 2 orang)....sampai waiter tu jenguk kertas order tu kot2 makanan xsampai lagi..pelik agaknye makan sikit sangat..hahahah

ohooo...sebelum g makan..singgah kedai MANJAKU kat bangi..excitednye seorang ibu nak beli baju kat baby dia..hahah..incik suami cakap nak beli ape??saye cakap nak beli first stoking..pastu nanti leh framekan..hahah..masuk kedai tu..dah terbeli satu set plak..sock+baju+suar...hikhik...sukenye saye...=)
ohhh..tapi saye xbeli kaler pink..sebab takut nanti baby yang kuar bukan girl camne..so..beli kaler universal..yeay!!

~moga ALLAH sentiasa permudahkan ibu dan baby~

May 26, 2010

::Pink::

Posted by ::@M@L:: at 8:06 AM 0 comments Links to this post
Baby gerak sakan bile dengar suara baby lain nangis sebab kene cucuk..
ibu cakap~baby takut ehh??jangan takut..ibu kan ade...=)

saye jumpe doc tadi..saye scan tengok baby saye..rindu sangat nak tgk baby
disebabkan hari ni tensen ckit..jadi ajak incik suami g tengok baby..sebab saye tau bile saye tgk baby..tensen saye akan hilang..thanks anak ibu!!

dan..doc bagitau baby saye sihat..alhamdulillah...
dah besar anak ibu~
doc jugak cakap..baby saye baby GIRL~alhamdulillah again
sebenarnye xkisah baby GIRL ke BOY ke..yang penting sihat..tapi bile tau GIRL..ada jugak rasa excited tu =)

ape2 pun masih terlalu awal..ada jugak setengah orang masa scan lain..kuar lain pulak gendernye..KUASA ALLAH kan..=)

tu je rasa HAPPY yang saye nak kongsi~and now again i cant stop smiling~

::Posmen::

Posted by ::@M@L:: at 2:12 AM 0 comments Links to this post
apa kena mengena posmen dengan saye??
posmen tu memegang amanah saye untuk hantar barang-barang customer dengan selamat~

arini 26/5/10 seorang posmen telah call saye-

posmen: hello,sape yang cakap tu?
saye: amal
posmen: cik amal,saye terima satu pos ekspres..tapi address dia macam salah
saye: owh..boleh saye tau nama siapa?
posmen: (sebut nama org tu)
saye: ok,nape encik xcall dia ye..saye pun xtau address tu area puchong or kajang
posmen: saye dah call..tapi dia reject..boleh cik bagitau dia saye call dan tolong jawab call saye?
saye: boleh..nanti saye bagi..nama encik?
posmen: senang-senang cik bagi no h/p saye je la..sbb ni no telefon ofis
saye: ok..nama encik?
posmen: (bgtau nama dia)..ni no h/p saye 017+++++++
saye: ok~

selang lebih kurang satu jam..posmen tu call semula

posmen: hello,boleh cik call saye balik
saye: (banyak cantik muka dia.dalam hati je la)..ok
posmen: saye dah call kawan cik..tapi dia tak angkat..call guna h/p pun tak angkat...saye nak tau addres dia ni di puchong atau kajang..sebab sampai di pejabat pos puchong..tapi alamat di kajang
saye: (konpius)..owhh..saye pun dah call tapi xjawab..saye sms pun xreply..mungkin dia tgh buat keje kot..
posmen: tu la...saye rasa saye serah pada pos kajang je la..
saye: nape boleh sampai di puchong ye..bukan surat diagihkan mengikut poskod ke?
posmen: biasa la cik..keje pagi..ngantuk..
saye: (salah kau la)...owhh..ok..encik serahkan pada pos kajang je la..nanti saye bagi tracking num pada customer
posmen: ok

tup2..dalam pkul 3..customer tu sms saye...dia fowardkan sms yang posmen tu bagi pada dia..dan si customer dah salah anggap yang posmen tu kawan saye..hurmm~cara si customer seolah-olah marahkan saye..padahal saye hanyalah org tengah yang menjadi mangsa...yang posmen tu pun satu..ko hantar je la g pos kajang..yang nak sms customer tu apsal..mmg cari pasal la posmen ni..

~selesaikan masalah dengan cara yang baik kan lebih elok daripada bertindak tanpa berfikir

May 24, 2010

::Seluar::

Posted by ::@M@L:: at 2:54 AM 0 comments Links to this post
macam pelik je tajuk tu..dah xde tajuk lain ke nak letak??
kenape seluar??sebab saye baru beli seluar baru..2 pasang okeh...hahahah
kenape beli seluar?sebab seluar lain semua saye xmuat nak pakai??
hah??xmuat...gemuk ke??tak..saye xgemuk..perut saye je makin cute muncit..ekekek..

haah..baru sedar..dah lama xsarung jeans..asyik pakai skirt je..skirt pulak bukan banyak pun..ade dua helai je..dok ulang2 pakai..basuh satu pakai satu basuh satu pakai satu..naik jemu tengok..tengok wayang pun dh rasa mcm cikgu nak g mengajar kat sekolah..hikhik

tadi kebetulan dah bergaji..sebenarnye nak beli sandal...dh ain dari sebelum gaji lagi..alih2 beli seluar...sebab kasut yang ada selesa lagi rasenye nak pakai..seluar je yang xde..so..beli la seluar..seluar maternity ye..bukan jeans..saye dah xboleh pakai jeans..hukhuk..sedih sedih..seluar feveret...

bulan lepas dh beli seluar..tapi xsedap pakai..almaklum la..first time beli seluar maternity..rasa macam cutting seluar tu besar je..menggelebeh..tadi cari cutting yang cun2 sikit..nasib jumpe...sukenyeeee...banyak jugak pakai duit beli baju+suar+anak baju+anak suar time2 preggy ni ye..tu belum baju baby ibu yang kuat kicking ni lagi..

sekarang dah 5 bulan...nanti lagi 2 bulan ibu beli barang untuk baby ibu pulak ye..

saye happy arini..
nape happy?
tah la saye xtahu...tapi xpe..baik untuk baby bila ibu happy~

ok..sekarang dah tau nape tajuk kite kali ni SELUAR...

May 19, 2010

::Pengecut::

Posted by ::@M@L:: at 3:01 AM 0 comments Links to this post
Alhamdulillah..esok baby ibu dah masuk 5 months..=)
esok jugak ibu kena g wat checkup....nak check ibu dan baby ibu sihat ke tak..

Baby,
semua cakap perut ibu tak besar...orang selalu tanye..
'dah berapa bulan amal?'

ibu jawab
'dah nak masuk 5 bulan'

org cakap
'la..xnampak pun perut..kecik je'

ibu senyum dan jawab
'haah...anak amal xbagi ibu dia membazir beli baju baru'

hikhikhik..ye la..perut saye xbesar..nak wat camne lagi..xkan nak letak bantal kot..
xpe..asalkan saye dan baby sihat walafiat...bile nampak baby besar cam xcaye pulak ade baby dlm perut nih..

okeh..sekarang anak-anak saye kat skolah tengah exam pertengahan tahun...saye dh ckp dekat diorg..cikgu cabar awak..kalau awak xlulus..maksudnye awak xterima cabaran cikgu dan awak PENGECUT..
untuk subjek sains..examnye hari isnin..dan kebiasaannye saye memang excited nak check kertas budak..bukan ape..disamping percepatkan kerja menanda kertas..lepas tu saye boleh uruskan benda lain pulak..ye tak..dapat je kertas trus saye tanda...

huh..berpeluh cikgu sayang2 oiii..bertuah punye anak murid..ape yang awak belajar selama ni?????camtu la soalan2 yang kuar dr minda saye nih..bukan makin ramai yang LULUS..makin ramai yang GAGAL..gerammmmnyeeee....

saye patah semangat sekejap..dh berpuluh kali saye cakap yang diorg bukannye TAK PANDAI..tapi malas...bile saye tanye..baca buku ke tak??diorg jawab..SIKIT-SIKIT...lagi la saye geram...pastu saye pun cakap..tu la awak..xsedar diri..dah tau xberapa boleh..lenkali baca la BANYAK-BANYAK...cuba tengok budak kat kelas pandai..dah mmg pandai..ms berjalan pun boleh baca buku..awak ni pulak..time ada masa free bersembang macam xpernah jumpe dengan kawan...huhu...

harus bagaimana lagi saye perlu lakukan..hukhuk..FRUST~

ye..saye yang FRUST terlebih..anak-anak murid relaks je..oh ye..bukan senang ye jadi cikgu...mencabar segala-galanya..start daripada pelajar..sampai la ibu bapa pelajar..dan saye sokong kalau sesetengahnye kata SEKOLAH SEBAGAI NURSERY je zaman sekarang ni...hantar anak ke sekolah sebab pelajar perlu ke sekolah kerajaan..dan sebab ibu bapa kerja siang hari...waktu belajar bagi pelajar-pelajar sekarang bukan di sekolah kerajaan..tapi di TUITION...sebab tu budak-budak sekarang kerja sekolah xsiap..kerja tuisyen siap... sedih saye sebagai seorang guru..tapi kena ingat..bukan semua ibu bapa camtu..segelintir..

hurm~kering idea saye nak fikirkan hal anak-anak ini..................................

May 13, 2010

::Darah::

Posted by ::@M@L:: at 8:23 AM 0 comments Links to this post
Al-Fatihah untuk arwah ABAH..
tetibe teringat abah..bukan tetibe..mmg tetiap ari pun ingat..tgh bawak kete pun ingat..kdg2 ckp kat baby dalam perut~bertuah anak ibu dapat tokwan macam abah ibu~nanti ibu cerita pasal tokwan ye~

Ok..stop sedih..nanti nangis caner..hukhuk

alhamdulillah..arini dah masuk 19weeks baby dalam perut...mudah-mudahan baby sihat...
minggu depan next checkup..5 months~
uhhhh..xsabar nak scan...bila tengok baby tendang2 dalam perut rasa hilang semua penat..nak senyum je sepanjang hari..=)

tadi lepas solat maghrib..lepas baca yasin..baring2 kejap..almaklum la..lenguh belakang vacuum rumah..huhu..
then letak tangan kat perut..amati kejap..dh rasa baby gerak..tapi mungkin xsekuat mcm baby yang dah 6-7 months..=)..dan tetibe rasa kuat baby gerak..mcm beralun..anak ibu mengeliat ke??terus ckp kat incik suami...baby gerak..syoknyeeeee...astu incik suami ckp..ye ke??abg xrase pun...sambil sengih2 sumbing..cisss...mmg la abg xrasa..rugi org lelaki ni..xdapat rasa baby gerak dalam perut..org perempuan..bertarung nyawa lahirkan anak terhapus semua dosa..tapi org lelaki xdpt semua tu..hikhik..lepas tu incik suami balas balik..ye la..org perempuan banyak dosa...cissss sekali lagi..sambil dia sengih2 sumbing semula..ada je yang nak dibalasnye...tapi saye rasa bahagia dapat borak2 dengan incik suami tentang baby mcm tu..=)nanti bile baby dh kuat kicking boleh la papa rase ye..

oh ye..semalam..hidung saye berdarah~ohhhh
memang perkara biasa hidung2 berdarah ni..tapi kali ni banyak pulak darahnye..huhu..tetibe rasa cuak..habis baju..ingatkan air hidung..sekali tengok baju..nahhhh..bertompok2 dah..bukak lampu..siap menitik kat carpet lagi..aduyaiii...incik suami kalut sebentar sebab cari tisu xjumpe..dekat nak habis jugak la tisu habis lap darah...bile darah xberenti jugak..incik suami suruh basuh kepala...lepas tu baru darah berhenti...huuuu...saspen jeee...

masa first checkup..berat saye 43.5kg..second checkup naik jadi 44.4kg..tapi checkup ketiga ni rasenye lebih dari 2kg..hukhuk..sebab minggu lepas saye wat medical checkup untuk perlantikan tetap..doc tu timbang 46kg..then isnin saye g sekali lagi ambik result urine..doc lupe berat aritu..dia check skali lagi..46.5kg..aduyaiii..tak nak minum air gula..hukhuk..ye..saye kuat makan sekarang..cepat je rasa lapar..haishhh...tapi..kalau xmakan sian kat baby..kalau dh baby makin besar..mmg la berat badan ibu dia pun makin banyak kan..haihh..camne nak expalain kat nurse nih..nurse ckp jangan bagi berat naik mendadak..tapi cik nurse..apakan daya..saye laparrrrrrrrrrrrrrr....

anak-anak murid nak periksa minggu depan..saye cuak..ye..saye cakap kat anak2 murid..awak relaks je..cikgu ni yang cuak..padahal awak yang nak jwb peksa..huhu...cikgu doakan anak2 murid cikgu semua lulus ye...garang2 cikgu pun cikgu doa untuk awak semua..awak je xbersyukur..huhu...

May 10, 2010

::Selamat Hari IBU::

Posted by ::@M@L:: at 1:35 AM 0 comments Links to this post
SELAMAT HARI MAMA UNTUK:

MAMA ZAHARAH DAN MAMA ROHANA..

SELAMAT HARI IBU UNTUK DIRI SAYA!!! =)

belum sempat nak belanja kedua-dua mama saye makan-makan..mama Z cakap dh kenyang..mama A pulak jauh di kelantan..jadi..Incik suami belanja ibu A saje makan-makan..hehe..thanks PAPA!!

dapat la ibu dan baby makan sedap semalam~

Mudah-mudahan hidup setiap ibu di dunia ni di dalam rahmat ALLAH..macam tu jugak untuk setiap ayah di dunia ni...jangan HARI IBU je kite ingat ibu,mama,mak,mummy kite..tapi WAJIB setiap hari kite ingat dan mendoakan mereka =)

saye doakan hidup mama Z dan mama A sentiasa dalam rahmat-NYA..amin~


 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez