Apr 30, 2010

::Takde motif::

Posted by ::@M@L:: at 12:20 AM 0 comments Links to this post
ok...saye penat~

hahah..ape daaa..baru mula taip dh cakap penat..=)
kenapa ye..hati orang yang pregnant mudah sangat tersentuh..atau dalam bahasa lain SENSITIF..hurm~
saye takde la sensitif sangat..cuma kalau time penat+sakit belakang+sakit tulang pinggul+rasa ngantuk yang amat mesti hati saye mudah membara..opsss...tapi saye bukan jenis melenting di rumah ye..melenting saye di sekolah je..nasib kamu la anak murid..hukhuk..

orang cakap..nasib saye pandai kawal emosi..xbwk perasaan marah pada budak sampai ke rumah..
ohhh..anda perlu tau..saye marah budak bukan suka2..tapi macam saye ckp..kedegilan diorg dh melampaui batas kesabaran saye..tapi jangan risau..saye xpukul~orang cakap cikgu xboleh marah..xboleh pukul..xboleh cubit malah xboleh buat muka marah pun depan budak..hukhuk..[sangat tertekan dengan semua ini]

ok2..terpesong~
saye xnak cerita pasal anak murid saye..5 ari saye jumpe diorg..sudah2 la bagi saye tekanan..
semenjak dua menjak ni saye agak sibuk..buat soalan periksa..siapkan kerja kat sekolah..siapkan kerja kat rumah..siapkan kerja blog saye..siapkan semua la..tapi ada yang xsiap lagi nih..huhu..
semalam saye terfikir..saye perlu bercuti..ye...bercuti....g la mana2 pun asalkan bukan kat rumah..hahah..tapi incik suami cakap tunggu la cuti sekolah nanti..sungguh..susah kan bila saye jenis yang suka bercuti tapi incik suami sebaliknya..huhu..ye..arwah abah yang didik kami berjalan-jalan..bukan g jauh2 pun..dalam negara ni jek..dan disebabkan tu..saye rasa bosan sangat..hidup saye dok rumah balik kedah balik kelantan balik rumah balik....last sekali bercuti ke cameron highland..masa tu arwah abah ada lagi...sangat syok walaupun cameron highland je..hukhuk..ok sudah~

dua minggu lepas incik suami dh tunaikan hajat saye nak makan ikan bakar..makasih ye~
makan kat klang je..kat tanjung muara...tapi saye kasi 3stars je utk ikan bakar dia..ketam masak sweet sour 5 stars hikhik...hajat dihati nak cuba dulu..kemudian baru nak ajak mama+tok+cikta+munzet+kakak+abg ipar g makan....tp mama dh warning siap2..kalau xsedap xnak..hukhuk..then terkenang balik ikan bakar yang sedap di Kuala Perlis~hurm..arwah abah yang suke bawak makan kat Kuala Perlis..sedap~dan saye teringat makan di Umbai melaka..time tu kakak xkawen pun lg..sangat sedap makan kupang~ke memang ibu mengandung je yang rase semuanye sedap macam nak makan..hukhuk

~anak ibu jangan mintak yang bukan2..susah ibu nak pujuk papa dapatkan hajat tuh~

Apr 24, 2010

::112 days::

Posted by ::@M@L:: at 6:21 AM 0 comments Links to this post
seratus dua belas hari baby dalam perut saye~
dah genap 4 bulan anak ibu ye...membesar baik-baik kat dalam tu..=)

semalam g klinik kesihatan..checkup kali kedua..
bangun2 tido je hati dup dap dup dap..haihh..apsal ni..nak g check up je pun..
masa dalam kete..baru tau nape xsenang hati..sebab kalau check up kene ambik darah..hukhuk
ye..saye penakut dengan darah2 ni...(tapi darah bulan2 tu boleh la plak kan..hikhik)

keluar rumah g makan dulu..sebab nanti kene tunggu lama
lepas tu g pos barang customer..then baru g klinik..
nasib badan xpayah tunggu lama sangat..dalam sejam je..ok la tu kan..
dan saye dapat melalui sesi cucuk jari ambik darah dengan selamat..hahah...

then petang tu ajak incik suami g klinik..scan..
tapi bukan DR JAMEATON..doktor ganti..
sempat lagi doktor tu wat darah saye berderau takut sebab dia cakap kepala baby besar dr usianye..
tapi alhamdulillah..doktor yang silap kire..dia ingat baru 12 weeks..sebenarnye dh 16 weeks..hukhuk

yang xberapa best..doktor ni xsavekan video baby saye dalam CD yang doktor jameaton kasi tuh..dia savekan gamba je..huhu..dah terlepas video baby masa 4 months..
alhamdulillah sebab baby dh makin besar..dah nampak tulang kaki,tangan semua..doktor ni pun ckp baby aktif..[hai..aktifnye anak ibu~]

bersyukur dengan rezeki yang ALLAH beri..mudah-mudahan rezeki ini berterusan..amin~

Apr 19, 2010

::Boleh Dik Mintak Alamat?::

Posted by ::@M@L:: at 2:28 AM 4 comments Links to this post
'ABAH..boleh bagi alamat dak?Dik nak hantaq KAD BIRTHDAY kat abah..kan tiap-tiap tahun dik bagi kad birthday kat abah...'

'ABAH...boleh bagi dik nombor telefon dak?nak telefon ucap birthday kat abah...cepat sikit sebelum kad sampai.....'

'ABAH ingat dak arini (18/4/2010) birthday abah yang ke54 tahun?'

'Selalu kalau birthday abah ka..mama ka..mesti anak-anak abah call tepat jam 12AM...walaupun kita dok satu rumah..'

'La ni kami dah xdak nombor telefon abah..macam mana nak call ucap selamat lagi..'

'Syoknya tengok orang lain ada abah...tapi kami dah xdak abah..sebab ALLAH lebih sayangkan ABAH berbanding kami...'

'Abah jangan risau..kami jaga mama baik-baik kat sini..'

'Abah ingat dak...ada sekali tu abah pi pasar borong..balik dari pasar..masa dik tolong abah angkat barang..dik jumpak ayaq mineral 3 botol..botol tu warna warni..pastu dik tanya abah..ayaq ni untuk sapa?abah cakap ambik la sorg satu..padahal masa tu anak-anak abah dah besaq2 dah..kalau xsalah..dik ngan kakak dah kat U pun..pastu mama kata...ish..anak-anak dh besaq macam anak-anak kecik lagi..'pastu mama kata lagi..tengok..abah hangpa ingat kat anak-anak dia..'

'Kalau nak ingat balik kan abah..memang banyak sangat kenangan tu...xpa..dik simpan elok2..nanti dik cerita kat anak dik betapa beruntungnya depa dapat tokwan macam abah..'

~walaupun abah xdapat baca..dik tetap nak wish birthday abah..HAPPY BIRTHDAY ABAH..SEMOGA ABAH TENANG DI TEMPAT BARU..INSYAALLAH..DIK SELALU BAGI HADIAH KAT ABAH...~

(18/4/1956 - 18/12/2009)

Apr 7, 2010

::Jerit::

Posted by ::@M@L:: at 2:53 AM 6 comments Links to this post
Boleh ke menjerit selalu masa pregnant?
huhu..saye terpaksa menjerit setiap hari di sekolah...
bukan sebab budak-budak xdengar ape yang saye cakap..tapi kalau saye xjerit..diorg xkan diam..
semenjak dua menjak ni..sampai kering anak tekak cakap ngan diorg..lepas dh jerit..saye akan pegang perut saye...istighfar..huhu..kesian baby....ibu terpaksa.~

sejujurnya saye dah tak tau lagi nak ajar anak murid saye macam mana..
marah diorang dengar..lepas tu buat lagi..kalau tak marah..langsung xdengar dan semestinya buat lagi benda yang sama..cikgu-cikgu lain ada yang ckp..anak murid takut dengan saye..katanya cikgu AMAL garang..tapi kerja saye diorang tak siapkan jugak..setiap kali masuk kelas..nak jugak bagi saye ceramah buang 9-10 minit..huhu...

saye tak faham..kenapa susah sangat nak dengar cakap cikgu?padahal kerja yang saye suruh diorg buat dah sebulan yang lalu..tapi kenapa sampai sekarang masih tak siap?pelupa sangat ke budak-budak zaman sekarang?atau langsung dah xde hormat untuk insan bergelar GURU?

bila saye tanya pendapat orang..orang cakap biasa la..budak-budak..tapi kenapa?budak-budak xleh bertanggungjawab ke?mana pepatah melentur buluh dari rebungnye?masa bila yang sesuai nak disiplinkan budak-budak ni..padahal umur dah 11 tahun?

ape ibu bapa dah xde masa sangat ke nak pantau kerja rumah anak-anak?terlalu sibuk dengan kerja sampai hal anak-anak serah bulat-bulat pada cikgu kat sekolah..tapi bila anak nakal..kena rotan..kenapa nak datang salahkan cikgu?

ya..saye akan biadap dengan budak-budak yang biadap dengan saye..kenapa cikgu kena hormat budak-budak yang xde hormat pada cikgu?selama 4 bulan datang sekolah untuk sesi 2010,xpernah lagi semua murid siapkan kerja yang saye bagi..kalau saye xbagi..ibu bapa tanya pulak nanti..kenapa adik dia banyak homework..tp si abang atau kakak langsung xde homework...

tolonglah..jangan bagi saye cakap SEKSANYA JADI GURU~

saye dah buntu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

::Empat Belas::

Posted by ::@M@L:: at 2:42 AM 0 comments Links to this post
Salam~
arini baby genap 14 minggu..Alhamdulillah..
Semoga baby terus sihat macam yang selalu ibu doakan =)
Untuk 2 bulan ni..dah tak beli dah majalah EH! ke..INTREND ke..COSMOPOLITAN ke..
dah bertukarrrrrrr ke MAMI & BABY dan PA & MA...hikhik..
bukan apa..sebagai persediaan dan panduan masa hamil ni..semasa melahirkan dan selepas kelahiran..
setakat 14weeks ni xdapat rasa lagi baby tendang ke ape..tapi kadang2 tu rasa jugak baby gerak..kadang2 sangat la..tak sabar nak tunggu baby tendang2..orang ckp..kang kalau tendang xleh tido malam pulak..xpe..saye xkisah..saye nak rasa baby saye tendang2..=)..almaklum la..1st experience..

baru je baca kisah bestfriend ALONG~
syok kan long tengok baby gerak2?mudah mudahan baby long baby ngah sihat dan sentiasa dalam berkat ALLAH..

~mother in law pesan..sekarang banyakkan baca surah yusuf..mudah2an baby cantik..memamg saye selalu amalkan2 surah2 yusuf..luqman..maryam..taubah..~

Apr 1, 2010

::Aktif::

Posted by ::@M@L:: at 3:02 AM 0 comments Links to this post
Salam~
Baby dah 13 weeks arini (1/4/10)..=)
alhamdulillah..baby tunjukkan perkembangan yang baik..doc cakap baby aktif sebab asyik gerak je kat dalam ni...

Fingerprints have formed on your baby's tiny fingertips, her veins and organs are clearly visible through her still-thin skin, and her body is starting to catch up with her head -- which makes up just a third of her body size now. If you're having a girl, she now has more than 2 million eggs in her ovaries. Your baby is almost 3 inches long (the size of a medium shrimp) and weighs nearly an ounce. As you start your second trimester, most of your baby's critical development will be completed and your odds of miscarriage drop considerably.



Doakan yang terbaik utk kami..mudah-mudahan dipermudahkan segalanya~AMIN~

p/s: klik sini kalau nak tengok video baby ye=)
 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez