Feb 25, 2010

::Al-Fatihah::

Posted by ::@M@L:: at 8:51 PM 0 comments Links to this post
Saye terima sms daripada julia jam 8.45 pagi tadi..messagenye berbunyi macam ni..'Amal,mak orang dah xde..al-fatihah'..terkedu saye~

ye..saye faham ape yang sahabat saye rasa waktu dan ketika itu..sebab saye baru laluinya lebih kurang 2 bulan yang lepas..julia memang pernah cerita mak dia sakit..doktor cakap kencing manis..tp bila berubat tradisional..sebenanrnye mak dia terkena buatan orang..kisah kami hampir sama..

18.12.2009 saye kehilangan abah tercinta disebabkan penyakit kanser..dan penyakit tersebut bermula dengan santau yang dibuat orang...abah saye berniaga..dan ustaz cakap org yang hantar santau tu dikalangan orang-orang yang berniaga disekitar gerai abah saye jugak..disebabkan terlalu lama bende kotor tu dalam badan abah..bende tu akan menjadi kanser..dan bila kami dah tau..kanser tu dh makin merebak..

sama jugak macam kes mak julia.tp saye tak tahu secara details..yang saye tahu..julia pernah cakap benda2 kotor keluar bila mak dia berubat tradisional..

ingat!kami pewaris mak dan abah mungkin takkan membalas segala kejahatan kamu didunia..tapi kami pewaris serahkan segalanya kepada ALLAH yang esa..moga kamu2 yang sentiasa menganiaya orang lain akan mendapat balasan setimpal di akhirat kelak..neraka jahanamlah utk kamu!!

p/s:al-fatihah untuk arwah abah dan arwah mak julia~kalian meninggal di hari JUMAAT..penghulu segala hari..SYURGA untuk kalian yang sentiasa dirindui kami,pewarismu~

Feb 24, 2010

::Terlupa::

Posted by ::@M@L:: at 11:32 PM 0 comments Links to this post
Aduyai...
penat sungguh saye dengan anak-anak murid..dh berbuih berkali-kali saye pesan bawak kertas warna ari Khamis..bawak 4 keping..jangan lupa...siap ulang lagi suruh depa ulang balik apa saye ckp..
'cikgu pesan bawak ape kelassssss?'..."kertas warnaaaaaaaaa"...(dalam hati bagusss...bawak jangan xbawak)

tiba je hari khamis..yang bawak 2 org je daripada 36 org...HANGINNNNN satu badan la cikgu..si cikgu bukan main cantik tulis aktiviti dalam buku harian mengajar..sekali anak-anak murid yang terlebih pandai ni buat spoiled plak....'kenapa awak xbawak?'..."TERLUPA"...'kenapa awak xbawak (sambil guna isyarat mata je jeling kat anak murid tu).."TERLUPA"...haiiiii la anak murid..awak tu baru 11 tahun..bukan 111 tahun...marah salah xmarah salah..'ok..sebab awak xdengar cakap cikgu..cikgu andaikan awak semua ni dah pandai'..'sekarang awak bina..........(ade la keje yg saye suruh depa buat)'

tu la antara situasi yang cikgu-cikgu hadapi..perkataan TERLUPA tu seolah-olah penyelamat untuk budak2 zaman millenium yang semakin mundur dari segi intelek mungkin..hishhh...bile kata budak xde disiplin..tuding jari kat cikgu..padahal disiplin bermula dari rumah..bile cikgu cakap cikgu penat..cakap cikgu kene bersabar..yess..betul..cikgu kene bersabar..kalo xsabar xpayah jadi cikgu..skrg bukan masalah kesabaran cikgu..tp masalah disiplin murid..

ARGHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!saye mental sekejap bile fikirkan semua ni..

bile kite chalk n talk..cakap cikgu malas wat aktiviti..bile kite nak wat aktiviti..budak2 pulak wat hal..semua nak tunggu cikgu bagiiiiiiiiiiiiiii...suapppppppppppppppp..lenkali senang saye bawak sudu bagi sorg satu..pastu suap sendiri!huh!

p/s:jangan komplen kalo anda tidak tahu betapa konfiusnya seorang guru!

Feb 23, 2010

::P.E.N.A.T::

Posted by ::@M@L:: at 10:52 PM 0 comments Links to this post
Ape ada dengan tajuk di atas?

ye saye sangat penat...
penat fikirkan anak murid..
penat naik turun tangga sebab saye perlu berada di tingkat 3 setiap hari..
penat untuk berasa lapar selalu...
penat yang mungkin disebabkan perubahan dalam diri saye sendiri pada waktu dan ketika ini..huh~

Feb 17, 2010

::scan::

Posted by ::@M@L:: at 7:17 AM 1 comments Links to this post
i can see my baby..i can hear his/her heart beat..Ya Allah..Indah sungguh ciptaan-Mu..
i can't stop smiling masa doc tgh godek2 benda alah scan tu kat perut..dalam masa yang sama doc terang mane baby saye..
kecik je..baby baru 7mm..then doc ckp..'jom kite dengar jantung die'..wahhh...lagi saye suke..laju dan perlahan..
doc ckp janin terbentuk normal..kalo janin xjadi..xde heart beat..alhamdulillah..baby pun dalam rahim..lega rasa bile dapat tengok kantung tu..incik suami pun suke dapat tengok kantung baby..=)
ade jugak yang tanye kenapa nak scan kecik lg?..jawapan saye..sebab saye teruja nak tengok my very first baby..almaklum la..xde pengalaman..doc pun perasan saye teruja..doc ckp kalo first baby ni selalu2 la ikut perkembangan stage baby tu besar..doc ckp 2-3 month lg scan sekali lg..tgk baby tu dh besar ade tangan kaki sume..yes..honestly saye xsabar tunggu lagi 3 bulan..nak scan lg..
tolong doakan baby dan saye sihat~

~anak ibu membesar baik2 ye..thanks sebab bagi ibu tengok anak ibu malam ni..=)

Feb 4, 2010

::Alhamdulillah::

Posted by ::@M@L:: at 1:16 AM 3 comments Links to this post
hi..
lama kan tak update..xde bende nak diceriterakan..kalo ade pun bab2 budak2 kat skolah je..yang semakin hari makin degil dan cube naikkan darah cikgu diorg ni..huhu..
since dh lama xupdate..saye ade cerita best nak cerita..hikhik..

kite mula kisah hari selasa dulu ye..2.2.10..
selasa aritu balik je dari sekolah saye terfikir nak jumpe tuan doktor..sebab ape?sbb saye sakit belakang sgt semenjak dua tiga menjak ni..huhu..tp sebelum jumpe doc..saye saje2 try test beli pregnancy test..hikhik..bukan ape..saje nak try...jadi balik rumah sorang2..try la gune pregnancy test tu..alih2..double line!!!!...haih...saye cool lg..dalam hati suke pun tak..tak suke pun tak..yg saye pikir..biar btol bende alah ni..accurate ke..ke nak main2 je..huhu..ye la..yg saye selalu bace the best urine pagi2 lepas bangun tido..tp dh lama ckit baru rase mcm happy..=)

malam tu ajak incik suami jumpe doc..saje la..konon2 nak confirmkan btol ke pregnant...masuk bilik doc..saye ckp..

'doc..saye nak confirmkan pregnancy'..'saye dh test kat rumah double line'...
astu doc ckp..
'dah double line tu confirm la tu..awak nak confirmkan ape lg..'..'awak nak scan ke?ke nak test urine sekali lg..?'
'ikut suke doc la..'

doc pun scan lepas tu..dalam hati..mintak2 la nampak..tp malangnye xnampak..sbb doc ckp kecik lg..xnampak..then doc soh wat urine test sekali lg..the result double line...tp 2nd line tu xterang mcm 1st line..but jelas..
then doc macam confuse2 je saye +ve or -ve..huhu..doc confuse saye lagi la confuse..huhu..doc ckp balik dulu..2 weeks lg dtg scan sekali lg..
saye dan incik suami pun balik dengan hati yg gundah gulana..

esoknye g beli lg pregnancy test tu..sbb saye nak test awal pagi plak..

pagi td saye pun test lg..still same..xterang tp jelas 2nd line tu...disebabkan saye ni jenis kurang berpuas ati kalo xde keputusan yang tepat...saye g klinik lain plak..klinik ni klinik ibu mengandung..bawak sekali dua test kit yang saye dh gune tu..

masuk2 bilik puan doc..saye ckp saye dh buat test sume xterang tp jelas sume..then doc tu br nak ckp..saye ckp dulu..'saye ade bwk bende tu doc..doc nak tgk?'

bile doc tgk..doc ckp..ye la ni..terang la ni..+ve pregnant..baru 5 weeks..will due on 7/10...astu die pun keluarkan gamba2 fetus yang dh scan..tunjuk besar mane fetus kalo baru 5 weeks..yup..small...kalo scan percent nak nampak 50-50 je..ikut nasib doc ckp..then die ckp datang lg 2 minggu kite scan..2 minggu lg fetus about 7 weeks..kire tgk gamba yg doc tunjuk tu dh nampak la...doc ckp bile scan baru tau baby ada luar rahim atau dalam rahim...tu plak mendebarkan saye..mudah2an semuanye ok dan baik2 belaka..huhu..

jadi..kesimpulannye..saye dh preggy 5 weeks...ALHAMDULILLAH~
 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez