Jun 8, 2011

Baby Sara

Posted by ::@M@L:: at 9:54 AM 1 comments Links to this post
holiday..holiday..holiday..
melayang..melayang..melayang..ape yang melayang??duit la apa lagi..heheh

ok..sempena cuti sekolah ni..family kecik saya dan family in law bercuti ke Bukit Merah Laketown Resort..saje menghabiskan masa dan duit kononya nak beristirehat la kan...idea siapa??idea saye la..saye la yang bersusah dan berpayah call booking apartment..dah la receptionist tu cakap perlahan bukan main..dah tu siap kejan (push) saye cakap cepat-cepat risau sangat kredit saye habis..saye guna postpaid ok..huhu..

hajat di hati nak tengok cik nuha berenang dalam kolam mandi..mesti kiut miut bukan..guna pulak pelampung leher yang maklong dia beli..saye dah tak sabar siap beli bikini lagi untuk cik nuha...tapi hajat tak kesampaian..macam mane nak guna pelampung kalau rendam kaki dalam air pun dah teriak..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....apada nuhaaaa....terbantut hajat ibu tauuuu...rupenye cik nuha penakut air..siap meleleh airmata bagai...nasib bikini rm7 je ibu beli tau..ada dua sebab dalam fikiran saye kenapa cik nuha takut air..mungkin dia tekejut tetiba ramai orang kat swimming pool atau air tu sejuk (tapi kat rumah pun kadang-kadang mandi air paip biasa jeee)


nuha ketakutan~

senyum la ibu peluk

ok..ok...taknak swimming pool pun xpe la..janji cik nuha happy..memang cik nuha macam teruja je walaupun tak mengerti lagi holiday tu apa kebenda...ye la..sekali sekala berubah tempat..nikmati suasana lain sikit..apa salahnye kan habiskan duit papa...opsss...hehehe


muka ceria cik nuha

with mr barney

esoknye sebelum berangkat pulang ke kota kami ke Pulau Orang Utan...dah kali kedua saye ke sana..first time masa zaman anak dara...kali ni zaman mak dara..hikhik..kat sini nuha dapat kawan..namanya Sara...umur 6 bulan..muda sebulan dari cik nuha..hikhik..sangat comel..nuha pun macam teruja muja je tengok orang utan ni bergerak-gerak..terjengok sana sini...

smile sayang..nak naik bot ni ;)

maksu dan makdek~

nuha&sara..hikhik..tengok tu..berlaga tangan dicermin ;)

cepat la papa..kite laparrrrrrr-kata nuha-

on the way balik sempat singgah makan mee udang di kuala sepetang..boleh tahan rasanya..yang best sebab ada 7 ekor udang..nyum nyum...

mee udang makjah kuala sepetang~




Jun 2, 2011

RM 60

Posted by ::@M@L:: at 10:02 AM 3 comments Links to this post
Haluuuu....
tadi saye kemalangan!!!!!!!!!!..macam parah sangat je kan..;)
sebuah motor telah melanggar montot kereta kelisa saye..akibatnye montot kelisa saye dah kemek..pahanya calar balar..haishhh..duit lagi...huhu

ok..ok..saye yang salah mungkin..sebab saye tak nampak motor tu menuju laju ke arah kelisa saye..tapi dia juga salah sebab menunggang motor dengan terlalu laju di roundabout...oh...saye tak melintas seperti ayam ye..memang saye tak nampak motor tu..tetiba je ada..alhamdulillah penunggangnya selamat..tu yang paling penting..huhu

habis terbang rm60 baiki lampu motor si penunggang tu tadi..haishh....dugaan di musim cuti ;(
 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez