Jan 23, 2010

::Rindu::

Posted by ::@M@L:: at 3:12 AM 0 comments Links to this post
Hi..
This entry is dedicated to my lovely ABAH..
yes..i missed him so soooooo sooooooooo much..

Bila saye RINDU ABAH...
  • airmata mesti mengalir laju..
  • mesti saye terkenang masa2 yang saye dah habiskan dengan abah...masa duka..masa suka..masa saye kene marah..masa dia usik saye..masa saye cakap..'abah,dik interview esok..jom pi tgk tempat'...masa saye nak exam bila saye ckp kt dia..'abah,dik nak exam..DOA..DOA..DOA..'..
  • hati saye akan tiba-tiba sebak...
  • saye akan fikir..'nape la aku xsempat bg abah tgk cucu dia'
  • saye akan kenangkan mama saye yang pastinya lebih2 lagi rindukan abah..
  • saye akan jadi marah dekat orang2 yang pernah sakitkan hati dia..
  • saye terkenang badan besar dia..
  • saye terharu abah akadkan saye dengan incik suami masa hari bahagia saye..
  • saye akan imagine macamana perasaan abah duduk jauh di dalam sana...gelap..sunyi...
  • hanya Al-Fatihah,ayat-ayat suci dan doa mampu saye kirimkan buat abah..
ABAH..dik rindu sangat dekat abah..setiap kali dik tulis psl abah..pasti air mata dik bergenang..dik dah takdak tempat nak mengadu bila dik balik sekolah..dah takdak orang nak buat lawak..hanya memori ja isi semua kerinduan kami dekat abah..yang pasti bila kami rindu ayat yang selalu kami sebut..'KALAU ABAH ADA DULU'...sebab sekarang dan selamanya kami dah takkan dapat pandang muka abah...dah sebulan abah tinggalkan kami..kami redha..doa kami abah tenang di sana..amin~

Jan 13, 2010

::Interview::

Posted by ::@M@L:: at 1:02 AM 8 comments Links to this post
Hi..
hah..interview ape lg??kan ke dh jd cikgu..takkan nak berenti keje lain plak kot...hikhik..
sebenarnye pagi td (13.01.10) saye kene g interview perlantikan ke DG41..sekarang saye masih DC41..masih dlm tempoh percubaan..kalo saye lulus interview dengan cemerlang..saye dapat la keje tetap menjadi seorang guru..=)
sebenarnye dah tau tarikh interview since scholl break lg..dan incik suami selalu ckp..'baca buku nak interview'..saye pun ckp..'ok2..nnt la cari bahan2 dulu'...sampai last2 saye xcari ape2 pun untuk dibaca..huhu..bile dah start skolah..baru la teringat nak cari bende2 untuk dibaca..tu pun bukannye minggu lepas..tp minggu ni baru cr..hikhik..bile dh dekat2 interview mula la gelabah..byk xstudy lg..dan incik suami mula mengungkit ape yg dia penah ckp dulu...haihh...
alhamdulillah..interview saye sempurna..walaupun ade la ckit2 saye xreti jawab..hikhik..nasib interviewer tu bahek hati..saye xtau die tolong terangkan..hehe..cuak jugak sebab jd orang pertama..huhu..ingat dapat lambat2 ckit..sekali orang first..pukul 8 dah dipanggil masuk ke bilik interview..saye rasa legaaaa sgt....ALHAMDULILLAH~

Jan 5, 2010

::Bisnes::

Posted by ::@M@L:: at 1:39 AM 2 comments Links to this post
Hi..

Introducing my new born blog Indahkan Harimu dengan saye =)
Ni blogshop saye..ade tudung ekin,shawl and kain cotton..sape nak style..come click2..buy2 with me..hik2..
Serba sedikit tentang blogshop saye~
Dilahirkan pada 4 januari 2010 kire blogshop tahun baru la nih..
Diusahakan oleh saye sepenuhnye dan dibantu oleh incik suami..
Ditubuhkan untuk saye menghabiskan masa lapang saye selepas waktu sekolah dan kerana minat saye yang suke shopping!!!jadi sekarang saye nak anda semua shopping dengan saye..oke??=)

::Doa as Azam::

Posted by ::@M@L:: at 1:38 AM 0 comments Links to this post
Hi...

Orang suke tanye azam tahun baru kan..saye pun ada azam..tp saye lebih suke kalo saye ckp azam tu as doa...doa saye untuk tahun 2010 ni..


1. Hidup saye dan incik suami bahagia
2. Hidup saye dan keluarga pun bahagia walaupun dah xde abah
3. Saye dan kakak saye dikurniakan zuriat..xkire la lelaki ke perempuan bak kata abg ipar saye dalam azam die..=)
4. Saye Berjaya dalam bisnes maya saye..dan incik suami jugak Berjaya dalam bisnes dia..aminnn
5. Abg ipar dan kakak saye Berjaya dalam bisnes Washmatic Laundry diorg..bleh la saye tumpang senang ckit2..basuh baju n iron baju free ke..hik2..
6. Adik saye terus2 berjaya dalam study dia..hopefully boleh deanlist untuk 2 tahun ni..before he become an expert lawyer..


Tu je kot yg saye bleh tulis..yg tersirat tu banyak lagi..=)

::Hari kedua sekolah::

Posted by ::@M@L:: at 1:37 AM 0 comments Links to this post
Hi..

Harini hari kedua sekolah lepas bercuti hampir 5 minggu..untuk seminggu ni memang ramai parents yang datang hantar anak2 masuk sekolah..beli buku..uruskan yuran..ye la..awal tahun..saye kena ngaja sesi pagi..dan untuk tahun ni sesi pagi start pukul 7.10 pagi..hukhuk..dah 2 ari saye sampai sekolah dengan keadaan sekeliling masih gelap..isk2..hik2..tahun lepas skolah start pkul 730..jd sampai sekolah dlm pukul 7.15 pagi camtu dah cerah..dan tahun ni bile incik suami keluar g keje..saye pun keluar g keje..dia keluar awal sebab jauh..saye keluar awal sebab sekolah start awal..haihh..opsss..xbaik mengeluh..


Untuk tahun 2010:


• Start kelas 7.10 am..time to read story book ye anak2 murid..program 10 minit membace buku..


• 7.20 start with lesson..untuk tahun ni selasa rabu khamis saye ada kelas awal pagi..


• Saye xde meja di bilik guru..jadi saye kene duduk di bilik tayang sebab tahun ni saye diarahkan untuk mengurus bilik tayang..hukhuk..im alone here!!!! (tp best jgk..hik2)


• Saye kene ajar sc year 4 and 5...KT year 5..PJ year 5..(sport shoes saye dh daif..bile nak beli baru??isk)


• Saye dh xajar year 1 for dis year..yeay!!!(hahah..kejam2)..sebab year 1 dh ditukarkan ke sebelah petang..dan untuk tahun ni ade 8 kelas year 1 dan jumlah murid di setiap kelas hampir 48 org..ayoyo..pening la saye kalo saye ajar year 1..huhu..


• Bg permulaan tahun ni saye rs semangat datang ke sekolah..yeay!!harap2 biar la semangat saye ni sampai ujung tahun ye puan amal bahirah...


• Lastly,yg buat saye bersemangat untuk bekerja bila saye ingat pesan arwah abah saye..dia ckp..’gheja biaq orang suka kat kita..jgn sambil lewa nnt lama2 orang xsuka jd masalah’..hukhuk..abah selalu pesan mcm ni sebab dulu masa keje kat lab saye suke je ckp..’malasnya pi gheja..nak mc la esok..’huhu..the truth is I miss him sooooooo much..luv u abah..luv u mama..


p/s::sambil jadi guru yang berdedikasi..saye jugak dah berjinak2 untuk jadi businesswomen yang Berjaya..cewahh..jom klik sini kalo nak tau bisnes saye http://www.tudung-colorful.blogspot.com/


ohoo..jangan Tanya saye tentang peel budak2 year 1 masuk skolah..sebab saye xtau..tp smlm ramai sgt parents kerumun kelas anak masing2 sampai saya rase saye dh xnampak tingkap kelas tu..hik2..to all parents~trust us as a teacher..percaya la kami sebagai guru untuk mendidik anak2 anda dengan baik...heeee

Jan 3, 2010

::congrats::

Posted by ::@M@L:: at 7:21 AM 2 comments Links to this post
hi..
congrats to my bestfriend ever a.k.a my pengapits sebab will be mummy n daddy soon..
see..kawen lambat dapat anak dulu..and plzz..dont ask me about my future son or daughter..
dont u remember yang kite sume ni datang dr Allah..so..it's all about REZEKI...
but getting to be a mummy is one of my AZAM for this year..just pray for us..for me and my lovely sister..for our husbands too..

p/s::skrg harus membzkan diri supaya tidak terlalu ingat perkara-perkara yang boleh menggangu emosi..cheers up my life with my new born blog..=) Plz do visit my new born baby at www.tudung-colorful.blogspot.com
 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez