Jul 23, 2010

::cute::

Posted by ::@M@L:: at 2:49 AM 0 comments Links to this post
ok..mood nak tengok gamba baby cumell~

orang cakap nak anak comel kene tengok gamba baby-baby comel..jadi jom kite tengok!!! ;)









Jul 19, 2010

::Kenduri kesyukuran::

Posted by ::@M@L:: at 11:33 PM 0 comments Links to this post
Salam =)

Alhamdulillah...kandungan saye dah 7 bulan..dan keluarga in law buat Kenduri Kesyukuran 16/7 aritu..=)
kalau ikut sebelah kedah..memang xde kenduri-kenduri ni...tapi kalau sebelah kelantan..untuk anak sulung..selalunya akan buat kenduri kesyukuran bila kandungan dah masuk 7 bulan..supaya ibu dan anak selamat...insyaALLAH...nak kata adat..mungkin ye jugak kot..ye la..kalau dulu orang panggil adat melanggang perut..yang guna buah kelapa tu..tapi zaman sekarang orang dah xbuat lenggang perut..buat solat hajat je..baby said 'thanks to opah,tok abah dan semua yang terlibat' ;)
mudah-mudahan ALLAH sentiasa mempermudahkan urusan kami...AMIN~

selesai je kenduri..petang tu jugak bergerak ke Pantai Melawi..
Perjalanan setengah jam je dari rumah MIL...tak jauh..tapi tido chalet jugak...hehehe..ye la..nak rasa tido tepi pantai la katakan...dan saye..sebagai ibu mengandung telah mengambil kesempatan ni untuk MANDI LAUT!!!!...yeay!!!...syok!!!...walaupun tak berendam lama..tapi disebabkan dah lama sangat tak mandi laut dan berkelah di tepi pantai...rasa seronok sangat =)
alang-alang dah tepi pantai..kami pun sambut birthday mamatok dan adik~

owh...hari ni 20/7/2010..BIRTHDAY MAMA~
HAPPY BIRTHDAY MAMA!!!
thanks for being such a wonderful mother in this world =)
may ALLAH bless u till the end

sebelum tu..jom tengok gamba-gamba percutian saye dulu ye..=)










Jul 7, 2010

::Tarik mengkarung::

Posted by ::@M@L:: at 2:36 AM 0 comments Links to this post
hikhik..sape tau maksud tarik mengkarung??angkat tangan cepat!!!
okeh..tarik mengkarung=simpul biawak=cramp

orang cakap..bila mengandung akan pasti kena tarik mengkarung ni...dan orang yang dh berpengalaman cakap SAKIT!!!

ohhh..memang sakit walaupun sekejap je..huhu..saye dah kena semalam..tetiba je sakit kat perut betis..hukhuk..terus kejut incik suami tolong picitkan..dan incik suami dalam blur2 tekejut tengok puan isteri mengerang tahan sakit..hukhuk...bila dh picit sikit...hilang sakit tu..sambung balik tido..tapi tepat pukul 6..sebelah kaki lagi pulak kena..huuuuuuuuuuuuuuuuuuu...sabar je la..

ada orang cakap kurang kalsium..ada yang cakap sebab sejuk..tapi semalam panas...ohh..mungkin lepas ni tido kena pakai stoking..hukhuk..

sekarang saye dah tau macam mana rasa tarik mengkarung~
 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez