Jan 26, 2011

Jerit

Posted by ::@M@L:: at 9:32 AM 4 comments Links to this post
sekarang pukul 1.12 tgh malam..esok ibu keje..tapi ibu masih lagi menaip sekarang ni..NASIB keje petang...keje sebagai guru memang petang..tapi keje sebagai ibu tu siang malam pagi petang...so..tak semestinye ibu boleh tido sampai pukul 8@9@10 esok..sebabnye..nuha yang tentukan tido ibu..heeeee..nuha jugak salah ye...

next update pasal nuha..eh..sonok tau tengok baby ni membesar..ada je bende baru dia buat...nuha almost 4months next week..so..sekarang nuha dah pandai mengiring..tapi..si kecik ni ada time dia berusaha..ada time dia taknak usaha langsung...wat dekkkk je muka tu terlentang...sekarang ni mengiring terlentang mengiring terlentang..dia buat dalam 5-6 kali..lepas tu mula la ehek ehek suruh angkat...tapi semalam..tengah dok berusaha tetibe dia termeniarap..tersepit tangan...hahah..tak sempat ibu nak snap gambar sebab dok tengok hidung nuha tersembam ke tak..hikhik..tp cute okeh..walaupun termeniarap dengan tangan tersepit tapi tak nangis..ibu mesti cakap 'GO NUHA GO..YOU CAN DO IT' masa nuha tengah usaha pusing badan tu...hahahah..ibu yang excited lebih...

ok..hari ni nuha dah ada hobi baru...JERIT...adoi la..nyaring bangat suaranye...papa cakap dah nak start bising la tu..hahaha...tapi ibu suka..hahah...perempuan agaknye sebab tu nyaring..kelakar je jerit-jerit..dah macam marahkan kite pulak...

nuha dah pandai tengok orang..tengok warna..tengok lampu..bangun je pagi..dalam dok mengeliat angkat dua-dua tangan ke atas..merengkok badan badan..sempat lagi senyum kat ibu...nganga mulut tecik dia tu..dah macam orang tua je takde gigi..heheheh...sekarang kalau kite sibuk borak..dia pun sibuk jugak nak borak...last last kite tak jadi borak..kite borak dengan dia je...hahaha..nuha nuha..fenomena la kamu bak kata pak uda...petang petang tok usung nuha dok kat luar..tengok kete lalu lalang...tok cakap..nuha akan ikut kete ke lori ke motor ke yang dia nampak dari mula dia nampak sampai la kenderaan tu hilang dari pandangan dia...ok..rumah tok tepi sekali sebelah jalan..kalo kete tu dari kanan...kepala dia akan terus ikut kete tu dari kanan ke kiri..kalo kete tu dtg dari kiri...dia ikut pulak ke kanan...haihhh...rindu btol ibu sama kamu...ok..ibu kene tido..esok nak work..;)

Jan 12, 2011

katakan TIDAK!

Posted by ::@M@L:: at 6:50 PM 1 comments Links to this post
ok..kalau katakan tidak pada rokok memang bagussss sangat..tapi kalau cik nuha katakan TIDAK pada BOTOL SUSU...memangggggggg ibu tak setuju...huhu..

lama dah tak update ape ape kat blog ni..dah habuk habuk dah..nasib takde sarang lelabah..hikhik...ok..ibu dah mula mengajar macam biasa..eh..tak biasa..luar biasa sikit dari tahun sebelumnye sebab ibu mengajar petang tahun ni...MOOD:masih membiasakan diri:

bila dah mengajar bermaksud cik nuha pun dah start kene tinggal dengan baby sitter..hikhik..bukan sesiapa pun..tok cik nuha je..(mesti ada yg cakap bertuahnya amal mak dok dekat)..alhamdulillah~dalam kesenangan tak payah cari nursery..ALLAH bagi jugak sikit kesusahan untuk ibu..susahnye sebab cik nuha masih lagi tak nak minum susu ibu dalam botol susu walaupun dah banyak duit ibu habis botol dan puting ibu belikan untuk cik nuha..huh~dah masalah ni jugak buatkan ibu dan tok susah hati setiap kali ibu langkah keluar nak pergi sekolah...huhu..

tiap hari sebelum ibu g sekolah mesti ibu kene bagi susu dulu..kurang kurang setengah jam...lepas tu nuha akan minum dalam 1oz lebih je dalam masa 6-7 jam ibu keje..waaaaaaaaaaaaaaaaaaa..siannye nuha lapar...tapi bukan salah ibu atau tok..salah nuha yang suke susahkan diri nuha..kan ibu dah cakap ibu g WORK...nuha agaknye dah set dalam kepala dia..'ok..dalam pukul 7 ibu akan sampai rumah mesti dapat minum'...tiap hari nampak je ibu sampai parking depan rumah tok nuha dah start meragam..kalo nangis tu memang dah xleh nak tenangkan dah..maybe dalam hati nuha cakap 'cepatla ibu orang dah lapau sangat ni'...heeeeeeeeeeee...dah akibatnye nuha akan gayut dengan ibu hampir satu jam..jadi..tiap hari ibu akan transit kat rumah tok sejam dan solat maghrib pun kat rumah tok jugak..nuha...nuha...fenomena btol la budak tecik ni..

tu bab susu dan botol susu..lagi satu..nuha dah makin aktif jilat jari..hahah..cute huh..tp habih belemoih (comot) mulut tu ngan air liur..ish ish ish..dia genggam dua dua tangan wat macam penumbuk tu pastu dia jilat jilat macam makan lolipop..hahah...kalau dah boring jilat tangan..dia gumpal gumpal hujung baju..lepastu masukkan dalam mulut..sabau je la..habis basah...so..papa dapat satu idea..tiap kali pakai baju..papa akan masukkan baju kedalam..jadi nuha tak dapat la nak ambik hujung baju dia untuk buat gumpalan..hikhikhik...

nuha dah makin besar..dah makin bijak..dah makin comel..dah makin bising mulut tu..kadang kadang tu bukan nangis pun..saje jerit jerit je..angkat je dari tilam dia trus diam..lepas tu borak tak henti henti..aummmm...ooooo...aaaaaa...akok (feveret word)..hehehe...cucu orang kelantan la katakan...kene ajar sebut kuih orang kedah plak pasni..hahahah...tapi yang paling ibu suke nuha sebut...buuuuuu...hah..ibu rasa macam nuha panggil IBU plak..suke3...ramah cik nuha ni..tapi jangan nanti bila dah sekolah kuat nyembang dalam kelas dah la ye cik adik...hikhik...

ok..nuha tak tunjuk tanda nak meniarap lagi...mungkin belum masanya..tapi ibu dah tak sabar..heeeee

muka budak nakal yang selalu ibu rindu rinduan

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez