Sep 6, 2010

::speachless::

Posted by ::@M@L:: at 2:15 AM 0 comments Links to this post

Ayah aku rindu padamu (MAWI)
Ayah..aku rasa sunyi
sejak kehilanganmu di dunia ini
di saat ku meniti kejayaan ini
Ayah..aku menyanjungi
jasamu yang terlalu agung buatku
tak daya ku membalas jasa dan budimu
Tanpa kamu hilanglah haluan hidupku
terasa siksanya di jiwa ini
tak dapat ku membalas jasamu di dunia ini
Di pagi raya
ku pohonkan kemaafan, keinsafan
ku doakan agar rohmu
dicucuri rahmat Ilahi
oh ayah...

Tanpa kamu hilanglah haluan hidupku
terasa siksanya di jiwa ini
namun aku
tetap redha apa yang mendatang
Di pagi raya ku pohonkan kemaafan, keinsafan
ku doakan agar rohmu
dicucuri rahmat Ilahi
oh ayah...
Ayah..aku rasa sunyi
sejak kehilanganmu di dunia ini
di saat ku meniti kejayaan ini
Ayah..aku menyanjungi
jasamu yang terlalu agung buatku
di hari raya ini
ku merinduimu...

sedingin petang dihiasi mutiara hujan sedingin tu jugalah hati saye menahan kerinduan~
saye tak kisah kalau saye yang sedih..tapi saye kisah kalau mama yang sedih sampai mengalirkan airmata rindu buat arwah ABAH~moga mama tabah di pagi raya.
dah takde TANGAN untuk kami salam..dah takde PIPI untuk terima kucupan kami..dan dah takde LUTUT untuk kami cium di pagi raya~


raya 2009

Sep 5, 2010

::nostalgia RAYA::

Posted by ::@M@L:: at 4:53 PM 0 comments Links to this post
DULU


start je bulan posa mama mula keluarkan semua perkakas untuk buat biskut raya...dari loyang sampai la mentega,coklat cip,badam,jem...


hari-hari iman teruji bila balik dari sekolah..kat pintu pagar lagi dah bau biskut mama yang sedap tu...


akhir-akhir posa..abah mula pack biskut...mula2 masukkan dalam tupperware putih tu..lepas tu masukkan tupperware tu dalam plastik...last skali dryer..supaya biskut2 yang sedap tu tak masuk angin....bermula la tingkat biskut macam bangunan KLCC dalam rumah ;)


sampai je raya..pi rumah tok..biskut yang sama macam kat rumah mama..pi rumah cu pun biskut yang sama..pi rumah makteh pun biskut yang sama..haishhh..apakan daya kalau kakak sendiri yang jual biskut + sedap pulak..jadi kami memang tak pernah beli biskut tunjuk.. =)


KEMUDIAN


kami pindah pi KL..sebab abah & mama nak start berniaga kuih basah pulak...karipap,cucuq badak,onde2,keria,talam ubi,pulut sekaya...


dan mama pun dah stop buat biskut raya~


bermula dari sini la kami start buat biskut tunjuk..;)..tp resipi enak biskut raya mama tu mama turunkan dekat makteh..jadi kami tunjuk kuih makteh la pulak..


dan bermula dari sini jugak la kami rasa suasana BALIK KAMPUNG (time kat highway kalo dengaq lagu sudirman balik kampung tu memang berkobar2 semangat)..ooooo..macam ni rasanya balik kampung...;) tersangat best walaupun jammed...huhu


SEKARANG


mama dah stop buat biskut..dah stop buat kuih jugak~sbb ABAH dah tinggalkan kami semua :'(


dulu balik kampung 5 org naik kete sama2..dengan barang yang penuh...sekarang dah tinggal 2 org je..sebabnye..saye dh bersuami..kakak pun sama..kebetulan tahun ni raya pertama di rumah mertua~


dah xde lagi senyuman dan semangat balik kampung abah..dah xde lagi orang nak ajak pi jalan2 pada hari raya ketiga (selalunya raya ketiga kami sekeluarga bercuti ke langkawi,penang atau kawasan sewaktu dengannya)..dah xde lagi org yang paksa kami adik beradik ikut pi beraya rumah sedara~
yang ada cuma tangisan kerinduan yang sukar untuk kami halang dan pusara yang sentiasa menanti untuk dikunjungi~


al-FATIHAH buatmu ABAH-semoga rohmu dicucuri rahmat~
 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez