Mar 29, 2010

::100days::

Posted by ::@M@L:: at 2:31 AM 0 comments Links to this post
apa ada dengan tajuk??
bukan tajuk movie..apatah lagi tajuk sebuah buku..
pejam celik pejam celik dah 100 hari ARWAH ABAH tinggalkan kami..=(
semoga ABAH tenang disana disisi orang-orang beriman..
mudah-mudahan ABAH sentiasa terima doa dari kami yang masih bernafas meneruskan kehidupan tanpa orang yang kami sayang dan sanjung tinggi =(

AL-FATIHAH~

~masih tidak boleh mengimbas atau mengenang kembali memori masa arwah ada kerana setiap kali terkenang akan mengundang airmata~

Mar 17, 2010

::Baby NIAS::

Posted by ::@M@L:: at 1:04 AM 2 comments Links to this post
salam dan hye hye hye..merepek!
ok..xde apa pun yang nak diceritakan sangat..saja nak berkongsi tentang majlis perkahwinan..
sepupu incik suami iaitu sepupu saye jugak telah selamat diijabkabulkan dengan jejaka pujaan hatinya jumaat 12.3.10 aritu..ALHAMDULILLAH~selesai sudah sorang lagi cucu mamatok n babatok..
dan ALHAMDULILLAH sekali lagi sebab kenduri berjalan lancar...walaupun hujan turun mencurah-curah sampai habis basah baju saye..hukhuk..dan yang paling saye seronok..masa kenduri tu jugak saye jumpe baby NIAS yang putih gebu mcm tepung gomak dan sangat comel macam nak gigit2..haishh..ambik berkat baby comel+baik ni untuk bakal baby saye ye..cube tengok gamba baby NIAS ni..cute!!!tapi baby cumel ni suke pandang incik suami dengan muka yang penuh tanda tanya dan bile incik suami pegang baby cumel ni akan nangis..hakhak..kesian~

ade gaya ibu tak?haha
pre-baby with baby NIAS
love this cute baby sooooooooooo much

the newly wed
pengantin lama tp masih ngade2..hikhik

Mar 5, 2010

::Suka suki::

Posted by ::@M@L:: at 1:03 AM 2 comments Links to this post
doktor,saye saje je datang jumpe doktor..(sambil tersengih)...
la...ye ke?kenape?
xde la..last aritu saye datang scan..saye ingat nak datang checkup kat doktor dulu sebelum gi gov hospital..xpun buat checkup kat doc n gov hospital..boleh ke?
boleh..tapi tak ke membazir masa pulak?
erm..tah la doktor..(tersengih lagi)
senang awak bukak dulu buku tu kat gov..lepas tu kalau xnak check kat sane..awak dtg je la cni..asalkan ade buku tu..
ooo..ok..(sengih lagi)
awak nak scan?
(lambat ckit jawab sbb dok ingat ade bape puluh duit dlm purse)...boleh jugak..
ok..g baring..

doktor pun mulakan tugas sapu gel tu..sambil2 dok layan borak dengan saye..

jom kite tengok baby awak..anak first kan?
haah..
(sambil2 doktor dok godek2 bendalah tu)..tengok2..jantung baby awak..
yang kelip2 tu ye doktor?
haah..ye la..tu kaki dia..(sambil tunjuk kat something yg kecik kat screen tu)..
kecik kan kaki dia...dah besar baby saye..aritu 7 weeks kecik lagi..cepat ye dia besar doktor..
haah..mmg cepat..mcm ni la baby awak skrg (sambil tunjuk kat chart yg ade gamba2 baby kat dinding bilik doktor)..awak dtg masa 12weeks nnt baby awak jadi mcm ni..(tunjuk chart lagi)..kepala dah ada..kaki tangan pun dah jelas..
ye ke?ok..week 12 saye datang lagi..
awak datang sorang je ke?(agaknye pelik sbb incik suami xikut dan mungki doktor kesian incik suami xdpt tengok baby..huhu)
haah..sorg je..kalau datang malam ramai orang..datang siang orang xde..
haah..betul..xpe..nanti saye burn video ni..lain kali datang bawak..kite burn dalam satu cd..nanti kite boleh nampak baby tu makin besar...(agaknye doc kesian kat incik suami sbb tu doktor tolong burn kan..hihi)

9 weeks~22mm~
dah besar anak ibu

sangat best borak dengan DR.JAMEATON ni..very humble doc..sebab tu tak rase segan nak tanye ape pun..dan she is very understanding doc..dia tau mcmane perasaan ibu bapa yang baru first time nak dapat baby..dan dia jugak advice saye scan sekali sebulan..tengok baby growing..penat..marah..geram...sedih..mesti hilang lepas tengok baby..dan saye akan mula sengih kembali...hikhik..

saye jugak happy sebab semua gembira saye dh pregnant..mama..kakak..adik..abg ipar..tok..cikta..cu..beloved cousins..beloved untie...beloved family in law..

cume satu je buat saye tersentuh hati bila saye dah pregnant...my beloved abah tak sempat nak tau saye dh pregnant dan akan bagi dia cucu..tapi saye tau..arwah mesti bahagia dan tenang kat sana..mudah-mudahan abah nampak isteri dan anak-anak abah happy kat sini =)

~p/s:tak sabar nak tunggu baby kicking..=)
 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez