May 26, 2010

::Posmen::

Posted by ::@M@L:: at 2:12 AM
apa kena mengena posmen dengan saye??
posmen tu memegang amanah saye untuk hantar barang-barang customer dengan selamat~

arini 26/5/10 seorang posmen telah call saye-

posmen: hello,sape yang cakap tu?
saye: amal
posmen: cik amal,saye terima satu pos ekspres..tapi address dia macam salah
saye: owh..boleh saye tau nama siapa?
posmen: (sebut nama org tu)
saye: ok,nape encik xcall dia ye..saye pun xtau address tu area puchong or kajang
posmen: saye dah call..tapi dia reject..boleh cik bagitau dia saye call dan tolong jawab call saye?
saye: boleh..nanti saye bagi..nama encik?
posmen: senang-senang cik bagi no h/p saye je la..sbb ni no telefon ofis
saye: ok..nama encik?
posmen: (bgtau nama dia)..ni no h/p saye 017+++++++
saye: ok~

selang lebih kurang satu jam..posmen tu call semula

posmen: hello,boleh cik call saye balik
saye: (banyak cantik muka dia.dalam hati je la)..ok
posmen: saye dah call kawan cik..tapi dia tak angkat..call guna h/p pun tak angkat...saye nak tau addres dia ni di puchong atau kajang..sebab sampai di pejabat pos puchong..tapi alamat di kajang
saye: (konpius)..owhh..saye pun dah call tapi xjawab..saye sms pun xreply..mungkin dia tgh buat keje kot..
posmen: tu la...saye rasa saye serah pada pos kajang je la..
saye: nape boleh sampai di puchong ye..bukan surat diagihkan mengikut poskod ke?
posmen: biasa la cik..keje pagi..ngantuk..
saye: (salah kau la)...owhh..ok..encik serahkan pada pos kajang je la..nanti saye bagi tracking num pada customer
posmen: ok

tup2..dalam pkul 3..customer tu sms saye...dia fowardkan sms yang posmen tu bagi pada dia..dan si customer dah salah anggap yang posmen tu kawan saye..hurmm~cara si customer seolah-olah marahkan saye..padahal saye hanyalah org tengah yang menjadi mangsa...yang posmen tu pun satu..ko hantar je la g pos kajang..yang nak sms customer tu apsal..mmg cari pasal la posmen ni..

~selesaikan masalah dengan cara yang baik kan lebih elok daripada bertindak tanpa berfikir

0 comments:

Post a Comment

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez