May 13, 2010

::Darah::

Posted by ::@M@L:: at 8:23 AM
Al-Fatihah untuk arwah ABAH..
tetibe teringat abah..bukan tetibe..mmg tetiap ari pun ingat..tgh bawak kete pun ingat..kdg2 ckp kat baby dalam perut~bertuah anak ibu dapat tokwan macam abah ibu~nanti ibu cerita pasal tokwan ye~

Ok..stop sedih..nanti nangis caner..hukhuk

alhamdulillah..arini dah masuk 19weeks baby dalam perut...mudah-mudahan baby sihat...
minggu depan next checkup..5 months~
uhhhh..xsabar nak scan...bila tengok baby tendang2 dalam perut rasa hilang semua penat..nak senyum je sepanjang hari..=)

tadi lepas solat maghrib..lepas baca yasin..baring2 kejap..almaklum la..lenguh belakang vacuum rumah..huhu..
then letak tangan kat perut..amati kejap..dh rasa baby gerak..tapi mungkin xsekuat mcm baby yang dah 6-7 months..=)..dan tetibe rasa kuat baby gerak..mcm beralun..anak ibu mengeliat ke??terus ckp kat incik suami...baby gerak..syoknyeeeee...astu incik suami ckp..ye ke??abg xrase pun...sambil sengih2 sumbing..cisss...mmg la abg xrasa..rugi org lelaki ni..xdapat rasa baby gerak dalam perut..org perempuan..bertarung nyawa lahirkan anak terhapus semua dosa..tapi org lelaki xdpt semua tu..hikhik..lepas tu incik suami balas balik..ye la..org perempuan banyak dosa...cissss sekali lagi..sambil dia sengih2 sumbing semula..ada je yang nak dibalasnye...tapi saye rasa bahagia dapat borak2 dengan incik suami tentang baby mcm tu..=)nanti bile baby dh kuat kicking boleh la papa rase ye..

oh ye..semalam..hidung saye berdarah~ohhhh
memang perkara biasa hidung2 berdarah ni..tapi kali ni banyak pulak darahnye..huhu..tetibe rasa cuak..habis baju..ingatkan air hidung..sekali tengok baju..nahhhh..bertompok2 dah..bukak lampu..siap menitik kat carpet lagi..aduyaiii...incik suami kalut sebentar sebab cari tisu xjumpe..dekat nak habis jugak la tisu habis lap darah...bile darah xberenti jugak..incik suami suruh basuh kepala...lepas tu baru darah berhenti...huuuu...saspen jeee...

masa first checkup..berat saye 43.5kg..second checkup naik jadi 44.4kg..tapi checkup ketiga ni rasenye lebih dari 2kg..hukhuk..sebab minggu lepas saye wat medical checkup untuk perlantikan tetap..doc tu timbang 46kg..then isnin saye g sekali lagi ambik result urine..doc lupe berat aritu..dia check skali lagi..46.5kg..aduyaiii..tak nak minum air gula..hukhuk..ye..saye kuat makan sekarang..cepat je rasa lapar..haishhh...tapi..kalau xmakan sian kat baby..kalau dh baby makin besar..mmg la berat badan ibu dia pun makin banyak kan..haihh..camne nak expalain kat nurse nih..nurse ckp jangan bagi berat naik mendadak..tapi cik nurse..apakan daya..saye laparrrrrrrrrrrrrrr....

anak-anak murid nak periksa minggu depan..saye cuak..ye..saye cakap kat anak2 murid..awak relaks je..cikgu ni yang cuak..padahal awak yang nak jwb peksa..huhu...cikgu doakan anak2 murid cikgu semua lulus ye...garang2 cikgu pun cikgu doa untuk awak semua..awak je xbersyukur..huhu...

0 comments:

Post a Comment

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez