Jun 28, 2010

::Alkisah::

Posted by ::@M@L:: at 1:20 AM
Kisah 1

Khamis lepas g Klinik Dr Jameaton..niat di hati nak buat scan 4D dan nak ambik HB...sebab masa g check up kat Kedah,doc tu tak wat HB..kebetulan malam tu tak ramai patient..jadi cepat la boleh masuk jumpa dengan doc..
mula-mula doc ambik darah dulu..haishh..nasib tak sakit..ok..saye memang penakut darah..huhu
then saye bagitau doc nak buat 4D scan..doc cakap ok..tapi doc bgtau dalam banyak2 jenis ultrasound..2D is more better sebab details..kalau 3D and 4D just nak tengok baby mcm bentuk manusia je..tapi doc cakap xpe..buat 2D dulu then try wat 4D..=)
tapi..saye xnampak pun baby saye dalam bentuk 4D..sebabnye muka baby facing uri..baby pun duduk cukup2 je dengan air ketuban..hikhik..memang xpandang langsung ibu dia..patut la perut saye kecik je..sebab air ketuban tak banyak..
masa doc tengah scan tu..tiba-tiba baby kick doc punye alat scan tu..hikhik..tekejut doc...pandai ye baby ibu buat orang terkejut..=)
walaupun keciwa xdapat tengok baby in 4D..tapi saye tetap seronok sebab alhamdulillah baby sihat..tak sangka disebalik perut yang kecik ada baby yang dh besar kat dalam =)

Kisah 2

Saye MC arini..kenapa MC??sebab saye sakit-sakit badan..tak dapat rehat yang cukup..huhu..tapi bukan kisah tu yang nak dikisahkan..
alkisahnye..jumaat lepas..PK HEM bagitau saye..anak murid kelas saye ponteng..hukhuk..patut la dah banyak hari tak datang...dalam hati saye cakap..'tak habis-habis buat masalah untuk cikgu..lepas sorang..sorang..'PK HEM dan GB dah jumpa budak-budak tu lepas sorang informer call bgtau dia simpankan beg budak-budak ni..malangnye talian terputus..aiseh...masa PK jumpa diorang..diorg terus lari..lepas tu dah tak dapat dikesan..aisehh
dan disebabkan saye kurang sihat arini..saye pun keluar la ke klinik..masa nak g klinik..saye nampak anak murid saye tu...tapi..saye xboleh nak hentikan kereta dan sememangnya kalau saye berenti budak-budak ni akan lari..huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
dengan rasa penuh tanggungjawab..saye round sekali lagi...malangnya dah tak jumpa....hukhuk

nota kaki::mungkin ada hikmah disebalik dugaan yang ALLAH beri...

0 comments:

Post a Comment

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez