Jan 12, 2011

katakan TIDAK!

Posted by ::@M@L:: at 6:50 PM
ok..kalau katakan tidak pada rokok memang bagussss sangat..tapi kalau cik nuha katakan TIDAK pada BOTOL SUSU...memangggggggg ibu tak setuju...huhu..

lama dah tak update ape ape kat blog ni..dah habuk habuk dah..nasib takde sarang lelabah..hikhik...ok..ibu dah mula mengajar macam biasa..eh..tak biasa..luar biasa sikit dari tahun sebelumnye sebab ibu mengajar petang tahun ni...MOOD:masih membiasakan diri:

bila dah mengajar bermaksud cik nuha pun dah start kene tinggal dengan baby sitter..hikhik..bukan sesiapa pun..tok cik nuha je..(mesti ada yg cakap bertuahnya amal mak dok dekat)..alhamdulillah~dalam kesenangan tak payah cari nursery..ALLAH bagi jugak sikit kesusahan untuk ibu..susahnye sebab cik nuha masih lagi tak nak minum susu ibu dalam botol susu walaupun dah banyak duit ibu habis botol dan puting ibu belikan untuk cik nuha..huh~dah masalah ni jugak buatkan ibu dan tok susah hati setiap kali ibu langkah keluar nak pergi sekolah...huhu..

tiap hari sebelum ibu g sekolah mesti ibu kene bagi susu dulu..kurang kurang setengah jam...lepas tu nuha akan minum dalam 1oz lebih je dalam masa 6-7 jam ibu keje..waaaaaaaaaaaaaaaaaaa..siannye nuha lapar...tapi bukan salah ibu atau tok..salah nuha yang suke susahkan diri nuha..kan ibu dah cakap ibu g WORK...nuha agaknye dah set dalam kepala dia..'ok..dalam pukul 7 ibu akan sampai rumah mesti dapat minum'...tiap hari nampak je ibu sampai parking depan rumah tok nuha dah start meragam..kalo nangis tu memang dah xleh nak tenangkan dah..maybe dalam hati nuha cakap 'cepatla ibu orang dah lapau sangat ni'...heeeeeeeeeeee...dah akibatnye nuha akan gayut dengan ibu hampir satu jam..jadi..tiap hari ibu akan transit kat rumah tok sejam dan solat maghrib pun kat rumah tok jugak..nuha...nuha...fenomena btol la budak tecik ni..

tu bab susu dan botol susu..lagi satu..nuha dah makin aktif jilat jari..hahah..cute huh..tp habih belemoih (comot) mulut tu ngan air liur..ish ish ish..dia genggam dua dua tangan wat macam penumbuk tu pastu dia jilat jilat macam makan lolipop..hahah...kalau dah boring jilat tangan..dia gumpal gumpal hujung baju..lepastu masukkan dalam mulut..sabau je la..habis basah...so..papa dapat satu idea..tiap kali pakai baju..papa akan masukkan baju kedalam..jadi nuha tak dapat la nak ambik hujung baju dia untuk buat gumpalan..hikhikhik...

nuha dah makin besar..dah makin bijak..dah makin comel..dah makin bising mulut tu..kadang kadang tu bukan nangis pun..saje jerit jerit je..angkat je dari tilam dia trus diam..lepas tu borak tak henti henti..aummmm...ooooo...aaaaaa...akok (feveret word)..hehehe...cucu orang kelantan la katakan...kene ajar sebut kuih orang kedah plak pasni..hahahah...tapi yang paling ibu suke nuha sebut...buuuuuu...hah..ibu rasa macam nuha panggil IBU plak..suke3...ramah cik nuha ni..tapi jangan nanti bila dah sekolah kuat nyembang dalam kelas dah la ye cik adik...hikhik...

ok..nuha tak tunjuk tanda nak meniarap lagi...mungkin belum masanya..tapi ibu dah tak sabar..heeeee

muka budak nakal yang selalu ibu rindu rinduan


1 comments:

Syeeda Sobbihi on January 12, 2011 at 9:06 PM said...

babe.. cantikla design blog ang..ajaqla aku cmne wat.. uhuhuh

Post a Comment

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez