Jan 26, 2011

Jerit

Posted by ::@M@L:: at 9:32 AM
sekarang pukul 1.12 tgh malam..esok ibu keje..tapi ibu masih lagi menaip sekarang ni..NASIB keje petang...keje sebagai guru memang petang..tapi keje sebagai ibu tu siang malam pagi petang...so..tak semestinye ibu boleh tido sampai pukul 8@9@10 esok..sebabnye..nuha yang tentukan tido ibu..heeeee..nuha jugak salah ye...

next update pasal nuha..eh..sonok tau tengok baby ni membesar..ada je bende baru dia buat...nuha almost 4months next week..so..sekarang nuha dah pandai mengiring..tapi..si kecik ni ada time dia berusaha..ada time dia taknak usaha langsung...wat dekkkk je muka tu terlentang...sekarang ni mengiring terlentang mengiring terlentang..dia buat dalam 5-6 kali..lepas tu mula la ehek ehek suruh angkat...tapi semalam..tengah dok berusaha tetibe dia termeniarap..tersepit tangan...hahah..tak sempat ibu nak snap gambar sebab dok tengok hidung nuha tersembam ke tak..hikhik..tp cute okeh..walaupun termeniarap dengan tangan tersepit tapi tak nangis..ibu mesti cakap 'GO NUHA GO..YOU CAN DO IT' masa nuha tengah usaha pusing badan tu...hahahah..ibu yang excited lebih...

ok..hari ni nuha dah ada hobi baru...JERIT...adoi la..nyaring bangat suaranye...papa cakap dah nak start bising la tu..hahaha...tapi ibu suka..hahah...perempuan agaknye sebab tu nyaring..kelakar je jerit-jerit..dah macam marahkan kite pulak...

nuha dah pandai tengok orang..tengok warna..tengok lampu..bangun je pagi..dalam dok mengeliat angkat dua-dua tangan ke atas..merengkok badan badan..sempat lagi senyum kat ibu...nganga mulut tecik dia tu..dah macam orang tua je takde gigi..heheheh...sekarang kalau kite sibuk borak..dia pun sibuk jugak nak borak...last last kite tak jadi borak..kite borak dengan dia je...hahaha..nuha nuha..fenomena la kamu bak kata pak uda...petang petang tok usung nuha dok kat luar..tengok kete lalu lalang...tok cakap..nuha akan ikut kete ke lori ke motor ke yang dia nampak dari mula dia nampak sampai la kenderaan tu hilang dari pandangan dia...ok..rumah tok tepi sekali sebelah jalan..kalo kete tu dari kanan...kepala dia akan terus ikut kete tu dari kanan ke kiri..kalo kete tu dtg dari kiri...dia ikut pulak ke kanan...haihhh...rindu btol ibu sama kamu...ok..ibu kene tido..esok nak work..;)

4 comments:

nad on February 1, 2011 at 7:07 PM said...

all about nuha ye amal....bestnye dh ade baby, hope amal happy slalu ngan nuha n naco. doakanlah aku pn dpt baby comel mcm ko eh? hehehe..

::@M@L:: on February 3, 2011 at 5:39 PM said...

hye nad!!!
haah..skrg all about nuha..hikhik..insyaALLAH...ada la tu rezeki ko nnt..;)

Syeeda Sobbihi on February 21, 2011 at 3:30 AM said...

amal.. tak sabaq nak tgk anak hang.. nnt bila dia besaq, leh kwn ngan anak aku.. opsss.. bakal anak aku laa.. keh keh keh

::@M@L:: on February 22, 2011 at 5:18 PM said...

hhahha..tinggi wei imaginasi hang tu..kawen dulu kottttt...ala..hang tunang aku xleh pi la..hujung cuti kan?aku pi jumpak hang sebelum tunang la..jangan lupa bwk hadiah kat nuha..ekekek..

Post a Comment

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez