Mar 5, 2010

::Suka suki::

Posted by ::@M@L:: at 1:03 AM
doktor,saye saje je datang jumpe doktor..(sambil tersengih)...
la...ye ke?kenape?
xde la..last aritu saye datang scan..saye ingat nak datang checkup kat doktor dulu sebelum gi gov hospital..xpun buat checkup kat doc n gov hospital..boleh ke?
boleh..tapi tak ke membazir masa pulak?
erm..tah la doktor..(tersengih lagi)
senang awak bukak dulu buku tu kat gov..lepas tu kalau xnak check kat sane..awak dtg je la cni..asalkan ade buku tu..
ooo..ok..(sengih lagi)
awak nak scan?
(lambat ckit jawab sbb dok ingat ade bape puluh duit dlm purse)...boleh jugak..
ok..g baring..

doktor pun mulakan tugas sapu gel tu..sambil2 dok layan borak dengan saye..

jom kite tengok baby awak..anak first kan?
haah..
(sambil2 doktor dok godek2 bendalah tu)..tengok2..jantung baby awak..
yang kelip2 tu ye doktor?
haah..ye la..tu kaki dia..(sambil tunjuk kat something yg kecik kat screen tu)..
kecik kan kaki dia...dah besar baby saye..aritu 7 weeks kecik lagi..cepat ye dia besar doktor..
haah..mmg cepat..mcm ni la baby awak skrg (sambil tunjuk kat chart yg ade gamba2 baby kat dinding bilik doktor)..awak dtg masa 12weeks nnt baby awak jadi mcm ni..(tunjuk chart lagi)..kepala dah ada..kaki tangan pun dah jelas..
ye ke?ok..week 12 saye datang lagi..
awak datang sorang je ke?(agaknye pelik sbb incik suami xikut dan mungki doktor kesian incik suami xdpt tengok baby..huhu)
haah..sorg je..kalau datang malam ramai orang..datang siang orang xde..
haah..betul..xpe..nanti saye burn video ni..lain kali datang bawak..kite burn dalam satu cd..nanti kite boleh nampak baby tu makin besar...(agaknye doc kesian kat incik suami sbb tu doktor tolong burn kan..hihi)

9 weeks~22mm~
dah besar anak ibu

sangat best borak dengan DR.JAMEATON ni..very humble doc..sebab tu tak rase segan nak tanye ape pun..dan she is very understanding doc..dia tau mcmane perasaan ibu bapa yang baru first time nak dapat baby..dan dia jugak advice saye scan sekali sebulan..tengok baby growing..penat..marah..geram...sedih..mesti hilang lepas tengok baby..dan saye akan mula sengih kembali...hikhik..

saye jugak happy sebab semua gembira saye dh pregnant..mama..kakak..adik..abg ipar..tok..cikta..cu..beloved cousins..beloved untie...beloved family in law..

cume satu je buat saye tersentuh hati bila saye dah pregnant...my beloved abah tak sempat nak tau saye dh pregnant dan akan bagi dia cucu..tapi saye tau..arwah mesti bahagia dan tenang kat sana..mudah-mudahan abah nampak isteri dan anak-anak abah happy kat sini =)

~p/s:tak sabar nak tunggu baby kicking..=)

2 comments:

zZana on March 22, 2010 at 2:17 AM said...

nanti bila pegi buat 3D scan lagi excited sebb dah boleh tgk muka baby ikut muka sapa ,,hehehe

amal on March 22, 2010 at 2:27 AM said...

tu la..tggu 5months baru nak wat 3D..hikhik

Post a Comment

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez