Feb 4, 2010

::Alhamdulillah::

Posted by ::@M@L:: at 1:16 AM
hi..
lama kan tak update..xde bende nak diceriterakan..kalo ade pun bab2 budak2 kat skolah je..yang semakin hari makin degil dan cube naikkan darah cikgu diorg ni..huhu..
since dh lama xupdate..saye ade cerita best nak cerita..hikhik..

kite mula kisah hari selasa dulu ye..2.2.10..
selasa aritu balik je dari sekolah saye terfikir nak jumpe tuan doktor..sebab ape?sbb saye sakit belakang sgt semenjak dua tiga menjak ni..huhu..tp sebelum jumpe doc..saye saje2 try test beli pregnancy test..hikhik..bukan ape..saje nak try...jadi balik rumah sorang2..try la gune pregnancy test tu..alih2..double line!!!!...haih...saye cool lg..dalam hati suke pun tak..tak suke pun tak..yg saye pikir..biar btol bende alah ni..accurate ke..ke nak main2 je..huhu..ye la..yg saye selalu bace the best urine pagi2 lepas bangun tido..tp dh lama ckit baru rase mcm happy..=)

malam tu ajak incik suami jumpe doc..saje la..konon2 nak confirmkan btol ke pregnant...masuk bilik doc..saye ckp..

'doc..saye nak confirmkan pregnancy'..'saye dh test kat rumah double line'...
astu doc ckp..
'dah double line tu confirm la tu..awak nak confirmkan ape lg..'..'awak nak scan ke?ke nak test urine sekali lg..?'
'ikut suke doc la..'

doc pun scan lepas tu..dalam hati..mintak2 la nampak..tp malangnye xnampak..sbb doc ckp kecik lg..xnampak..then doc soh wat urine test sekali lg..the result double line...tp 2nd line tu xterang mcm 1st line..but jelas..
then doc macam confuse2 je saye +ve or -ve..huhu..doc confuse saye lagi la confuse..huhu..doc ckp balik dulu..2 weeks lg dtg scan sekali lg..
saye dan incik suami pun balik dengan hati yg gundah gulana..

esoknye g beli lg pregnancy test tu..sbb saye nak test awal pagi plak..

pagi td saye pun test lg..still same..xterang tp jelas 2nd line tu...disebabkan saye ni jenis kurang berpuas ati kalo xde keputusan yang tepat...saye g klinik lain plak..klinik ni klinik ibu mengandung..bawak sekali dua test kit yang saye dh gune tu..

masuk2 bilik puan doc..saye ckp saye dh buat test sume xterang tp jelas sume..then doc tu br nak ckp..saye ckp dulu..'saye ade bwk bende tu doc..doc nak tgk?'

bile doc tgk..doc ckp..ye la ni..terang la ni..+ve pregnant..baru 5 weeks..will due on 7/10...astu die pun keluarkan gamba2 fetus yang dh scan..tunjuk besar mane fetus kalo baru 5 weeks..yup..small...kalo scan percent nak nampak 50-50 je..ikut nasib doc ckp..then die ckp datang lg 2 minggu kite scan..2 minggu lg fetus about 7 weeks..kire tgk gamba yg doc tunjuk tu dh nampak la...doc ckp bile scan baru tau baby ada luar rahim atau dalam rahim...tu plak mendebarkan saye..mudah2an semuanye ok dan baik2 belaka..huhu..

jadi..kesimpulannye..saye dh preggy 5 weeks...ALHAMDULILLAH~

3 comments:

A.D.Z.I.E.M on February 4, 2010 at 5:48 AM said...

alhamdulillah... see see... kan kene bersabar.. hehehe.. pasni takmo panggil k.amal dh.. tukaq status... mama amal... hehheeh.. ke umi? ibu? mak? mommy? ehhehee.. jage diri leklok k.. dengar ckp zimah, yang berat2 bg wani buat.. ahahahah...

Syeeda Sobbihi on February 13, 2010 at 6:38 AM said...

Alhamdulilah..take care babe..i'm happy for u!!

amal on February 16, 2010 at 11:10 PM said...

thanks!

Post a Comment

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez