Jan 5, 2010

::Hari kedua sekolah::

Posted by ::@M@L:: at 1:37 AM
Hi..

Harini hari kedua sekolah lepas bercuti hampir 5 minggu..untuk seminggu ni memang ramai parents yang datang hantar anak2 masuk sekolah..beli buku..uruskan yuran..ye la..awal tahun..saye kena ngaja sesi pagi..dan untuk tahun ni sesi pagi start pukul 7.10 pagi..hukhuk..dah 2 ari saye sampai sekolah dengan keadaan sekeliling masih gelap..isk2..hik2..tahun lepas skolah start pkul 730..jd sampai sekolah dlm pukul 7.15 pagi camtu dah cerah..dan tahun ni bile incik suami keluar g keje..saye pun keluar g keje..dia keluar awal sebab jauh..saye keluar awal sebab sekolah start awal..haihh..opsss..xbaik mengeluh..


Untuk tahun 2010:


• Start kelas 7.10 am..time to read story book ye anak2 murid..program 10 minit membace buku..


• 7.20 start with lesson..untuk tahun ni selasa rabu khamis saye ada kelas awal pagi..


• Saye xde meja di bilik guru..jadi saye kene duduk di bilik tayang sebab tahun ni saye diarahkan untuk mengurus bilik tayang..hukhuk..im alone here!!!! (tp best jgk..hik2)


• Saye kene ajar sc year 4 and 5...KT year 5..PJ year 5..(sport shoes saye dh daif..bile nak beli baru??isk)


• Saye dh xajar year 1 for dis year..yeay!!!(hahah..kejam2)..sebab year 1 dh ditukarkan ke sebelah petang..dan untuk tahun ni ade 8 kelas year 1 dan jumlah murid di setiap kelas hampir 48 org..ayoyo..pening la saye kalo saye ajar year 1..huhu..


• Bg permulaan tahun ni saye rs semangat datang ke sekolah..yeay!!harap2 biar la semangat saye ni sampai ujung tahun ye puan amal bahirah...


• Lastly,yg buat saye bersemangat untuk bekerja bila saye ingat pesan arwah abah saye..dia ckp..’gheja biaq orang suka kat kita..jgn sambil lewa nnt lama2 orang xsuka jd masalah’..hukhuk..abah selalu pesan mcm ni sebab dulu masa keje kat lab saye suke je ckp..’malasnya pi gheja..nak mc la esok..’huhu..the truth is I miss him sooooooo much..luv u abah..luv u mama..


p/s::sambil jadi guru yang berdedikasi..saye jugak dah berjinak2 untuk jadi businesswomen yang Berjaya..cewahh..jom klik sini kalo nak tau bisnes saye http://www.tudung-colorful.blogspot.com/


ohoo..jangan Tanya saye tentang peel budak2 year 1 masuk skolah..sebab saye xtau..tp smlm ramai sgt parents kerumun kelas anak masing2 sampai saya rase saye dh xnampak tingkap kelas tu..hik2..to all parents~trust us as a teacher..percaya la kami sebagai guru untuk mendidik anak2 anda dengan baik...heeee

0 comments:

Post a Comment

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez