Dec 14, 2009

::Jalan-jalan pulang ke kampung::

Posted by ::@M@L:: at 6:13 PM
jom update!!
jumaat 111209 kami (saye,incik suami,adik ipar n cousin) telah pulang ke kampung kerana perlu menghadirkan diri yang serba kekurangan ni ke majlis sambut menantu sepupu incik suami di kota bharu.hik2.majlis saye diorg datang,majlis diorg,saye kene la datang.xgitu?
bertolak dari rumah jam 545 gitu..ambik lin di serdang dan terus meluncur laju (sbb xde kete kan pagi2 yang xberapa buta) ke highway pantai timur..opss..singgah di shell dulu untuk solat subuh..solat tu kan kewajipan kita..hik2..masuk je bentong,perut masing2 dah berkeroncong.incik suami berenti kat kedai mamak untuk mengisi perut masing2..then sambung perjalanan balik..
sampai kat KB dalam pukul 1 gitu.trus anta lin balik rumah kang xanta mak die riso camne?then trus ke rumah ibu mertuaku terchinta di Pasir Tumboh..sampai2 je makan nasik sbb perut dah berdangdut kembali..huk2..astu mandi solat tido rehat jap sebelum bergerak ke rumah pengantin..
dalam pukul 6 lebih ckit2 tu dh kat rumah pengantin..saye yang agak terpinga2 xtau nak wat ape ni..dok je la wat ape2 yang patut kan..dan yang paling bagus untuk saye buat isi telur dalam bekas..hik2..isk,lama gak di rumah beliau..sampai saye dh macam nak hangin ckit2 kat incik suami saye (ckit2 je la hanginnye) sbb saye dh terlalu mengantuk yang xtau dah sampai tahap ape mengantuk saye tu..pukul 12 lebih ckit2 saye pun pulang..kalo saye tau jalan nak pulang mesti saye tinggalkan incik suami saye..
esok tu pagi2 lepas subuh dah bangun tengok ibu mertuaku dok masak2 untuk masakan pengantin..haihh..ni mmg btol2 gotong royong..lepas tu mandi2 siap2 cantik2 bergerak la kami ke rumah pengantin..ape saye buat dihari kenduri??ambik gambo je la kot..tulun ckit2..saye dh mcm culture shock ckit..haha..sbb saye rase last sekali saye attend wedding yang bergotong berroyong ni masa kenduri makteh saye pada tahun 1993 kot..alahai..masa tu keje saye mestila main je kan..ye la..baru darjah 3..hik2..


apih si penyilat dikala kami ingin bersanding lagi..hik2


3 dara pingitan..dara ke i??


manusia yang xreti nak ambik gamba lawa2..haih..incik suami saye


cousins+aunties


kami setelah penat berkenduri


kuning

owh..dalam pukul 3 camtu saye dan incik suami keluar sebentar dari kesibukan kenduri menuju ke kenduri coursemate kitorg di utm suatu ketika dulu..ecehh..to salina and nije..selamat pengantin baru..kami antara pasangan SSC yang selamat sampai ke jinjang pelamin..eceehh sekali lagi..hik2


2 pasangan coursemate yang sampai ke jinjang pelamin..cewahh
(amal+naco,salina+nije)

0 comments:

Post a Comment

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez