Oct 18, 2009

Harapan

Posted by ::@M@L:: at 10:06 PM
salam..wekend aritu ke melaka...g jumpe ustaz umar...ada kenalan abah yang sekali chemo dlu g jumpe ustaz tu berubat..then die suruh kami bawak abah try berubat kat sane plak..

-17.10.09-
bertolak dr rumah jam 10 pagi..kakak drive kete abah..saye?mesti la dgn hubby..g dua kete..sbb kalo satu kete mcm pack sgt nnt..trus ke melaka..nasib xjem..sampai melaka..singgah kedai mak limah iaitu kedai ibu abg ipar saye..jumpe die..ckp2 ckit..then g makan..astu trus ke felda senggeh..nasib xsusah nak cari rumahnye..masa sampai br ade 2 org..saye dan encik hubby pun turun dlu tggu turn..kakak n yang lain g masjid..ingat nak suruh abah baring2..sbb die dh xlarat sgt dh..tp..lepas zohor je trus ustaz tu kuar ubatkan org..xnak terlambat..saye pun call kakak suruh dtg bwk abah...

ustaz tu gune sebatang kayu je..xtau la kayu ape..dan die berubat disekitar tapak kaki...ye la..kan kat tapak kaki byk urat2 yg berkitan dgn segala urat dlm badan kite..mula2 ustaz tu tanye ape penyakitnye..lepas mama ckp2 ckit..then ustaz tu pun ckp bende yg same..die ckp byk luka-luka dlm badan abah..dan disebabkan dh penah wat operation..die xleh muntahkan abah..takut effect bekas operation tu...die ckp mulanye bukan kanser..tapi santau..tapi bile dh lama xdibuang..jd penyakit..hurm..kami serahkan semua pada ALLAH..kalo btol ade yg santau abah..biar yang berkuasa je membalasnye..skrg kami hanya nak ikhtiar bagi abah sembuh balik dan sihat mcm biasa..

lepas abah..incik husband pun nak berubat jgk..die pun hulurkan kaki die..ustaz tgk2..'ni ade urat yg darah jalan..ade yg xde..'..'sbb tu pening kepala je'...hurm..btol3..incik husband saye selalu pening..agaknye berfikir sgt kot..lepas tu ustaz jampi air ckit suruh minum..



-18.10.09-
esoknye g lagi jumpe ustaz tu..kali ni bwk barang2 yg ustaz suruh bawak..ustaz jampi2 ckit..then suruh balik rebus bende2 tu wat air..kami yg lain??sume check..haha..incik husband bwk limau purut sbb ustaz dh pesan suruh bwk smlm..mama check drh tinggi..tp ustaz ckp dh ok..tp ustaz still buat air suruh minum..saye?alhamdulillah xde pape..jumpe ustaz suruh ustaz check nape xdpt baby lg..ustaz ckp saye n suami normal..maybe xde rezeki ALLAH lg..ustaz suruh incik husband bykkan solat malam..kakak saye??die xbape normal ckit..sbb tu sampai skrg ssh benih nak lekat..tp ustaz ckp ustaz leh tolong btolkan..xpe kak..kite usaha...abg ipar normal..mak abg ipar ade jantung ckit..
insyaALLAH lepas ni akan selalu jumpe ustaz lg nak ubatkan abah..mudah2an ALLAH tunjukkan kami semua jalan yang benar..dan mudah2an ade hikmah di sebalik pertemuan ni..~amin~

1 comments:

Bogus on October 20, 2009 at 11:22 AM said...

o00o0o0...o0o0o0o0o0o0o0o

hik3...

Post a Comment

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez