Dec 26, 2012

Dian Faqihah

Posted by ::@M@L:: at 8:27 AM
Berhabuk bersawang dan segala ber ada..;)

alhamdulillah syukur dengan segala nikmat dan rezeki serta AMANAH yang diberikanNYA.tanggal 30 Oktober 2012 lahir seorang lagi puteri kami yang kedua sebagai penyeri hidup hendaknya.Cik puteri dinamakan Dian Faqihah binti Mohd Zariff bermaksud cahaya kebijaksanaan/cerdik.

tak sangka tak jangka kelahiran kali ni awal 2 minggu dari tarikh due.maksudnya 2 minggu awal.
dah start sakit pukul 12 tengah malam isnin tp mild contraction dan masih boleh tahan dan bersabar.contraction makin kerap sampai pukul 5 pagi dah tak terganggung.takbir semua keluar rasa nak meletup perut.syukur ya Allah kerana kau kurniakan aku nikmat kesakitan melahirkan anak dan sebagai penghapus dosa-dosaku.

minta si suami hantar ke hospital jam 615pagi sampai kena saman AES (saya dah janji dengan adik saya a.k.a lawyer bahawasanya saya nak saman AES semula kalau saya terpaksa bayar saman rm300 tu gara-gara suami terpaksa memecut laju depan kamera AES masa on the way nak hantar si isteri yang kesakitan nak melahirkan anak)

sampai je di hospital serdang nurse terus check jalan dan tolak ke labour room.bila ditanya dah berapa cm,nurse dengan selamba cakap 'awak dah nak bersalin dik'.dan beberapa minit kemudian lahirlah puteri kedua seberat 3.32kg ke muka bumi.

selepas dibersihkan 

bam bam ibu

"Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah SWT mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah"

0 comments:

Post a Comment

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez