Oct 2, 2011

Happy Birthday Nuha!

Posted by ::@M@L:: at 5:13 PM
Alhamdulillah..syukur kepada ALLAH..anak yang dilahirkan membesar sempurna didepan mata..Nuha dah setahun semalam (2/10/2011)..yeay!!


ohh...tiada jamuan/party/kenduri/open house untuk sambut birthday nuha..insyaALLAH nanti kita buat kenduri kesyukuran sikit ye..tapi tak tahu bila lagi ;) tak sangka dah setahun berlalu dan setahun jugak nuha ada dengan kami..dah setahun kami melayan karenah nuha yang comel lote tu..


dah lama rasanya tak tulis pasal progress nuha kan..apa yang nuha suka dan tak suka?


SUKA:

  • MAKAN-tak kira la makan apa pun..nasi,buah,biskut raya,biskut baby,biskut hup seng semua nuha makan..paling feveret buah naga sampai poo poo pun keluar warna merah..cute!barula ibu tak bosan cuci poo poo..hikhik
  • MERANGKAK-ok..of course la kan dah boleh merangkak dengan laju dan jayanya..excellent!
  • JERIT-part ni tak selalu..kadang-kadang dia tak suka nak keluarkan suara..tapi kadang-kadang tu kalau dengar ibunya tengah borak,dia pun sibuk la nak borak sama..
  • GELAK-yang ni paling best..nuha suka tiru orang gelak..tapi gelaknye macam mengejek..geram tau..selalu dia gelak kalau tengok orang gelak..tak kire la orang tu dia kenal ke tak..aiyoo!!
  • MAIN-main bukan sebarang main..semua barang nuha nak main..makeup ibu ke..sikat papa ke..pampers nuha ke..semua nuha main..sampai papa kene main lost&found pagi-pagi cari sikat tak jumpa..hahahha..nuha akan main selagi dia tak tido..busy sungguh..
TAK SUKA:
  • NASI LEMBIK-takdenye nuha nak makan nasik yang diblend..dah tak pandang sejak ada 4 gigi..macam la dah banyak sangat kan gigi tu..so,sekarang kalau ibu/tok masak mesti masak sampai beras tu hancur je.
  • JALAN-haaaa..yang ni ibu tak suka..nuha ni..dia dah tau kalau dia merangkak lebih cepat,jadi dia tak nak tatih-tatih..kadang-kadang tu pegang jugak tangan dia ajak tatih..cepat je dia lembikkan badan nak merangkak.
  • CAR SEAT-bahaya ok..dia dah taknak duduk dalam car seat..nasib la rumah tok dekat je...haihhh
  • STROLLER-nuha akan duduk dalam 15minit pertama je..tapi kadang-kadang lama jugak..dengan syarat..jangan start dukung nuha kalau dia dah duduk dalam stroller tu..sekali angkat,memang stroller tu jadi tempat letak barang je la.
  • TIDO-memang nuha payahhhhhhh sangat tido..tok dia cakap kalau tido pun kejap je..bila malam memang tak tido la pukul 9-10 ni kan..selagi tak pukul 11 ke atas selagi tu la nuha tak tido..huhu..mendera ibu papa..
letih?memang la letih ada anak..tapi letih yang menggembirakan..kadang tu teringat+rindu nuha kalau dok kat sekolah..gedik~tapi betul..walaupun sekolah separuh hari je..tapi rindu tu mencengkam jiwa..ecehhh ;)

gigi nuha 4 batang tu je la..dah tak tumbuh yang baru..hikhik..gigi lain tak berasa nak tumbuh lagi kot..biar nuha bermanja dengan gigi arnab dia dulu..dia dah pandai tengok kapal terbang/burung/bulan kat langit..tapi si kecik ni penakut sikit..kalau dengar bunyi mesin ke bertempiaran lari sambil jerit..lari guna lutut ye..hari tu ibu vakum bilik,terjerit-jerit nangis..last-last ibu yang tak boleh vakum..huuuuuuu

besarnya anugerahmu YA ALLAH...selama ni terbayang je macam mana la baby boleh meniarap,merangkak,berjalan..sekarang dah ada pengalaman sendiri..seronok tak terkata..bersyukur tak terhingga.






~semoga ALLAH sentiasa merahmati dan memberkati hidup Nuha..tadahlah tanganmu sayang..mintalah apa sahaja daripada Pencipta kita kerana DIA maha mendengar~

0 comments:

Post a Comment

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez