Jul 18, 2011

Random

Posted by ::@M@L:: at 7:08 PM
ok..dah lama tak menulis...ohh..bukan tulis tapi menaip ;)
busy ke kak???hehe..boleh la tahan busy nye kan...

kerja rumah kerja sekolah kerja kerja kerja telah membataskan masa saye untuk menjenguk ke blog usang ni..

NUHA
tuan puteri kesayangan dah makin membesar..dah 9 bulan lebih pun..sekejap je masa berlalu..bila dikenang masa lahir yang teramat la sakit dan saiz nuha kecik comel idung penyet je..hikhik..sekarang dia la hero dan heroin segalanya..rumah sempat kemas seminit lepas tu dah macam rumah kene pecah dek pencuri balik..huhu..

progress progress progress...nuha dah boleh merangkak masa umur 7 bulan..ohh..baru perasan dah lama tak tengok nuha mengesot..sekarang merangkak tu dah peringkat PHD dah la..ohh..bukan merangkak je PHD..meniti pun dah peringkat habis tinggi..sampai kita yang risau dia jatuh dia buat dekk je..kalau orang kedah cakap meragas..maksudnye meniti sambil jalan la..ok..nuha sangat terer..kalau meja makan rumah tok tu habis keliling dia tawaf..habis pusing dia pusing lagi..agaknye dah tak lama nak berjalan pulak kot..

nuha sukeeee senyum..nampak je orang yang dia kenal..dia mesti hadiahkan senyuman manis dia tu..sambil hidung konyot2..nuha jugak suka buat mulut muncung macam bau busuk...dan yang paling seronok nuha dah pandai BYE BYE...cara dia bye bye dengan angkat satu tangan sambil jari jari keciknye tu bergerak ala-ala princess ok..heheheh..lagi satu nuha dah pandai kiss..wahhhh...bila ibu cakap 'nuha..kiss ibu..'..dia pun dekatkan mulut@pipi dia ke pipi ibu..lepas tu tekan mulut dia kat pipi ibu...heheh

sepanjang jadi ibu dan sepanjang tengok nuha membesar..rasanye nuha ni jenis budak yang cepat belajar..harap-harap nuha membesar jadi budak yang cerdik ;)

ohh..baru-baru ni kami ke Brunei..ok..ok..tak la kaya kan sampai nak melancong ke brunei..tiket kami ditaja..so..rezeki jangan ditolak..sambil melancong sambil menziarah makcik kat sana..makcik saye ikut husbandnye keje kat sana..duduk dua orang je..bosan okeh..kesian..jadi kami pergi la tiga hari dua malam menghiburkan hati mereka..heheh..brunei bukan tempat shopping..jadi percutian kami lebih kepada menziarah..duit pun tak habis banyak..almaklum la..negara kaya..pergi sana jatuh miskin..hahahah..

hurm..Ramadhan menjelma tiba..dah banyak dah orang bawak biskut,kacang,kerepek,brooch,tudung..silap-silap baju raya ready made pun ada kat bilik guru tu ;) saye bawak kek!!sila-sila jemput beli..KEK BENJI ROLL MAMA sedap sekali~mudah-mudahan Ramadhan kali ni diberkati dirahmati dan dipermudahkan segalanya

Bandar Brunei

dengan MAKJAQ a.k.a sponsorship ;)

nuha di kerusi hotel depan lif..hikhik

kek homemade~saye buat okeh dengan mak saye sekali ;)

0 comments:

Post a Comment

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez