May 16, 2011

7 bulan

Posted by ::@M@L:: at 6:05 PM
alhamdulillah..sekejap je masa berlalu..tengok-tengok cik nuha dah 7 bulan..happy!

bab makan toksah citer la..memang dah start makan dari umur 5 bulan lebih pun..makan ape??uishhhh..cik nuha ni makan semua...tok yang kasi...hahah..dari bubur..cerelac...biskut baby...keropok baby...sampai la cekodok pisang!!..tu belum masuk biskut empat segi cap Hup Seng lagi...coklat kit kat..kadang-kadang air kopi tok pun dia nak jugak..pantang tengok.

mental development dan physical development pun dah berkembang..dah pandai kenal orang...dulu orang puji nuha nak semua orang..sekarang baru orang tau...ibu dan papa dah tak dapat rileks macam dulu dah...contohnya kalau nuha baru jumpa orang baru..dia akan ambik masa paling cepat dalam beberapa jam..tapi paling lama 48 jam untuk mesraaaaaaaaaaaa dengan orang baru itu..huhuuhu..kadang-kadang tu orang tak kacau dia pun..tp dia yang beriya tengok orang tu..dia yang nangis bagai...sabar je la..pernah terjadi di parkson ye...huhu

pagi-pagi bukak je mata kalau menangis tu bermaksud nak tido lagi..tapi kalo nuha celik lepas tu senyum meleret tu maksudnye ok...saye dah bersedia nak bermain!!!nuha ni pandai tiru orang...kalau kita pandang dia lepas tu senyum..nanti dia pun senyum balik kat kita...kalau kita usik lepas tu buat-buat gelak..nanti dia pun terkekek2 gelak..ohhh..tp ni semua kalau ibu atau papa yang buat..kalau orang lain kene tunggu lama sikit..heheh..kekadang papa suke buat bunyi mulut...nanti dia pun beriya nak buat bunyi mulut dia..tapi jadi!!hahahah...dan lagi satu nuha suke nyanyi...especially dalam kete..dengar je ibu nyanyi nanti dia pun ikut sama tapi dalam bahasa nuha la kan..but still cute~

sekarang nuha tengah berlatih nak merangkak..tertonggek-tonggek..cumil saje...menyulur tu memang dah laju..habis satu rumah nuha dah 'jalan' sendiri...ibu ke dapur dia pun turut..ibu ke luar dia pun turut tapi setakat pintu je la sebab ibu tutup grill..hehe..sekarang ni kejap-kejap angkat montot..pastu tahan dengan tangan...tapi tak reti nak gunakan lutut lagi..slow-slow nuha..u can do it!!!

alhamdulillah..mudah-mudahan nuha membesar menjadi anak yang cerdik~

1 comments:

Along on May 18, 2011 at 7:16 PM said...

rase kan! leceh kan kalau dah kenal org? haha.

Post a Comment

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez