Jul 19, 2010

::Kenduri kesyukuran::

Posted by ::@M@L:: at 11:33 PM
Salam =)

Alhamdulillah...kandungan saye dah 7 bulan..dan keluarga in law buat Kenduri Kesyukuran 16/7 aritu..=)
kalau ikut sebelah kedah..memang xde kenduri-kenduri ni...tapi kalau sebelah kelantan..untuk anak sulung..selalunya akan buat kenduri kesyukuran bila kandungan dah masuk 7 bulan..supaya ibu dan anak selamat...insyaALLAH...nak kata adat..mungkin ye jugak kot..ye la..kalau dulu orang panggil adat melanggang perut..yang guna buah kelapa tu..tapi zaman sekarang orang dah xbuat lenggang perut..buat solat hajat je..baby said 'thanks to opah,tok abah dan semua yang terlibat' ;)
mudah-mudahan ALLAH sentiasa mempermudahkan urusan kami...AMIN~

selesai je kenduri..petang tu jugak bergerak ke Pantai Melawi..
Perjalanan setengah jam je dari rumah MIL...tak jauh..tapi tido chalet jugak...hehehe..ye la..nak rasa tido tepi pantai la katakan...dan saye..sebagai ibu mengandung telah mengambil kesempatan ni untuk MANDI LAUT!!!!...yeay!!!...syok!!!...walaupun tak berendam lama..tapi disebabkan dah lama sangat tak mandi laut dan berkelah di tepi pantai...rasa seronok sangat =)
alang-alang dah tepi pantai..kami pun sambut birthday mamatok dan adik~

owh...hari ni 20/7/2010..BIRTHDAY MAMA~
HAPPY BIRTHDAY MAMA!!!
thanks for being such a wonderful mother in this world =)
may ALLAH bless u till the end

sebelum tu..jom tengok gamba-gamba percutian saye dulu ye..=)










0 comments:

Post a Comment

 

..::Happily me::.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez